Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο - first skydiver in the world to land without the use of a parachute.




Ελεύθερη πτώση χωρίς «δικλίδα ασφαλείας» πραγματοποίησε για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά ο κασκαντέρ Γκάρι Κόνερι, ο οποίος κατόρθωσε το -μέχρι πρότινος- ακατόρθωτο: να προσγειωθεί ασφαλής χωρίς τη χρήση αλεξίπτωτου.
Ο Κόνερι πήδηξε από ελικόπτερο σε ύψος 730 μέτρων και κατάφερε να προσγειωθεί σώος και ασφαλής πάνω σε ένα «βουνό» από 18.600 χαρτόκουτα χωρίς τη χρήση αλεξίπτωτου. Κατά την πτώση, ο κασκαντέρ φορούσε ειδική στολή (wingsuit), χάρη στην οποία «άρχισε να πετάει» τρία λεπτά μετά το άλμα του στο κενό.
«Προπονούμαι πολλά χρόνια για αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ και είμαι πολύ περήφανος που το κατάφερα. Πάντα ήξερα ότι μπορώ να το κάνω», δήλωσε ο Κόνερι στο BBC.
Ο διάσημος κασκαντέρ έχει λάβει μέρος σε πολλές γνωστές ταινίες του Χόλιγουντ, όπως «Πεθανε Μια Αλλη Μερα», «Μπάτμαν: Η Αρχή», «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και Το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου» και πολλές άλλες.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2183117

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Το Twitter δεν παραδίδει αρχείο μηνυμάτων

BBC
Παρά την εντολή δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Twitter αρνήθηκε να παραδώσει το αρχείο μηνυμάτων (tweets) που απέστειλε μέλος του κινήματος Occupy Wall Street την περασμένη χρονιά. Η εταιρεία που διαχειρίζεται τη δημοφιλή υπηρεσία «μικρο-μπλόγκινγκ», διά του δικηγόρου της, επεσήμανε πως οι όροι χρήσης της ιστοσελίδας προβλέπουν ρητά ότι οι «αναρτήσεις» ανήκουν στον χρήστη και όχι στην εταιρεία. Η άρνηση συμμόρφωσης και η κατάθεση εγγράφων προς άμεση επανεξέταση από το δικαστήριο στοχεύει στην προάσπιση των δικαιωμάτων των χρηστών. Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκονται τα μηνύματα του Μάλκολμ Χάρις, διευθυντή της ιστοσελίδας New Inquiry, ο οποίος συνελήφθη την 1η Οκτωβρίου με εκατοντάδες άλλα μέλη του κινήματος κατά τη διάρκεια πορείας στη Γέφυρα του Μπρούκλιν. Σύμφωνα με την εισαγγελία της Νέας Υόρκης, από τα μηνύματά του στο Twitter θα αποδειχθεί ότι ο Χάρις γνώριζε τις εντολές της αστυνομίας να μην καταληφθεί από τους διαδηλωτές το οδόστρωμα και να μην παρεμποδιστεί η κίνηση των αυτοκινήτων. Αρχικώς ο δικηγόρος του Χάρις προσπάθησε να παρεμποδίσει την πρόσβαση στα μηνύματα, επικαλούμενος τη συνταγματική προστασία κατά της παράνομης έρευνας και κατάσχεσης, αλλά το δικαστήριο έκρινε ότι εφόσον τα μηνύματα είχαν σταλεί, ήταν ιδιοκτησία του Τwitter, που έπρεπε να τα παραδώσει. Ο δικηγόρος της υπηρεσίας αρνήθηκε να τα παραδώσει, υποστηρίζοντας ότι ο δικαστής δεν καταλαβαίνει πώς λειτουργεί η υπηρεσία και ότι η αμερικανική νομοθεσία επιτρέπει στους χρήστες να μη δώσουν έγκριση για την παράδοση του περιεχομένου των μηνυμάτων τους. Σύμφωνα με αναλυτές, βασική επιθυμία της εταιρείας Τwitter είναι να μην έχει ευθύνη ελέγχου των αναρτήσεων.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_1_10/05/2012_481715