Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Συρία

Τουλάχιστον 31 Σύροι στρατιώτες και άμαχοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις σε διάφορες περιοχές της Συρίας. Την ίδια ώρα υποστηρικτές του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ επιτέθηκαν με πέτρες στην πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην πρωτεύουσα Δαμασκό και άλλοι διαδηλωτές στην πρεσβεία του Μαρόκου, μερικές ώρες αφότου τέθηκε σε ισχύ της απόφασης του Αραβικού Συνδέσμου για την αναστολή της συμμετοχής της Συρίας στον οργανισμό.
Στο μεταξύ η Γαλλία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της από τη Δαμασκό και ο "Ελεύθερος Συριακός Στρατός" ανακοίνωσε τη σύσταση ενός προσωρινού στρατιωτικού συμβουλίου στη Συρία.
ενώ η Τουρκία και ο Αραβικός Σύνδεσμος ανακοίνωσαν ότι αντιτίθενται σε οποιαδήποτε ξένη επέμβαση στη χώρα αυτή.
Τουλάχιστον 17 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα όταν ο συριακός στρατός άνοιξε πυρ εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών σε διάφορες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τις Γενικές Επιτροπές της Συριακής Επανάστασης, οι οποίες διευκρίνισαν ότι οι περισσότεροι άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στις επαρχίες Χομς και Ιντλέμπ.
Λιποτάκτες του συριακού στρατού επιτέθηκαν εξάλλου σήμερα σε γραφείο των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού στην Χαράστα, κοντά στη Δαμασκό, σκοτώνοντας έξι στρατιώτες και τραυματίζοντας περισσότερους από 20.
Σε άλλη επίθεση σε σημείο ελέγχου της ασφάλειας στην πόλη Καφρ Ζέτα στη Χάμα, λιποτάκτες του στρατού σκότωσαν άλλους 8 στρατιώτες και τραυμάτισαν δεκάδες, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο εδρεύει στο Λονδίνο.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2092810

Δεν υπάρχουν σχόλια: