Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς ενέταξε στο ναυτικό του το Ιράν

Με ένα νέο εγχώριας κατασκευής πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς κατά πλοίων εφοδιάστηκε το ιρανικό ναυτικό και οι Φρουροί της Επανάστασης ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της χώρας που πρόσθεσε ότι η παραγωγή του όπλου συνεχίζεται.

Ο πύραυλος «Γκαντέρ», που σημαίνει «Ικανός» στα φαρσί, κινείται σε μικρό ύψος από τη θάλασσα, έχει ακτίνα 200 χιλιόμετρα και «μπορεί να βυθίσει τεράστια πλοία» είπε ο υπουργός Αχμάντ Βαχίντι.

Το νέο όπλο έρχεται να προστεθεί σε σειρά πυραύλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς που έχει αναπτύξει το Ιράν και έχει δοκιμάσει κατά καιρούς.

Με βεληνεκές που μπορεί να φτάνει τα 2.000 μπορούν να πλήξουν –ενδεχομένως και με πυρηνικά όπλα όταν και αν τα αναπτύξει το Ιράν– στόχους σε όλη τη Μέση Ανατολή και στις παρυφές της Ευρώπης.

Παρά τις ανακοινώσεις των Ιρανών και τις δοκιμές που πραγματοποιούν κατά καιρούς, δεν είναι εύκολο να εξακριβωθούν οι δυνατότητες των ιρανικών όπλων. Πάντως η χώρα έχει προχωρήσει στην κατασκευή πολλών οπλικών συστημάτων και σε μεγάλο βαθμό καλύπτει τις ανάγκες του.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231130647

Δεν υπάρχουν σχόλια: