Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Αυτοεξορίζεται στις ΗΠΑ ο Τζέιμς Μέρντοκ υπό το βάρος του σκανδάλου

Πριν από 48 μήνες θεωρούνταν βέβαιο ότι ο Τζέιμς Μέρντοκ θα έπαιρνε τη θέση του πατέρα του στη News Corporation.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών όμως έκανε αυτή τη – σχεδόν βέβαιη – εξέλιξη να φαντάζει πλέον μακρινό ενδεχόμενο. Ο υιός Μέρντοκ έχει χάσει ακόμα και τη στήριξη των μετόχων της εταιρείας. Τώρα «αυτοεξορίζεται» στις ΗΠΑ, όπου σκοπεύει να εργαστεί διατηρώντας χαμηλό προφίλ, ελπίζοντας να κατευνάσει την οργή των επενδυτών.

Ο Τζέιμς Μέρντοκ κέρδισε τη στήριξη του 42% των μετόχων που δεν είναι μέλη της οικογένειας Μέρντοκ. Κατάφερε να παραμείνει στη θέση του, επειδή τον στήριξε η οικογένεια του μεγιστάνα που διαθέτει το 40% των ψήφων στο συμβούλιο των μετόχων.

O Τζέιμς Κάρεϊ, διευθυντής της εταιρείας και ο άνθρωπος που διοικεί το δίκτυο Fox και τα κανάλια της καλωδιακής τηλεόρασης, κέρδισε τη στήριξη του 78% των ανεξάρτητων επενδυτών και θεωρείται ο πιθανότερος να αναλάβει τα ηνία της εταιρείας, όταν ο 80χρονος Ρούπερτ Μέρντοκ αποχωρήσει.

Ο 38χρονος Τζέιμς δεν δείχνει, βέβαια, και τόσο πρόθυμος να εγκαταλείψει τη μάχη. Μετά τις αποκαλύψεις ότι γνώριζε για τις υποκλοπές, ετοιμάζεται να εγκατασταθεί στις ΗΠΑ όπου συνεργάτες του δηλώνουν ότι θα περάσει τα επόμενα «πέντε χρόνια ή όσο χρειαστεί», προκειμένου να αποδείξει την αξία του, ελπίζοντας να καταφέρει να διοικήσει κάποτε την αυτοκρατορία που έφτιαξε ο πατέρας του.

Σύντομα, βέβαια, θα κληθεί να καταθέσει ξανά ενώπιον βρετανών βουλευτών, μία εξέλιξη που σίγουρα δεν θα είναι θετική για την καριέρα του.

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=426997&h1=true

Δεν υπάρχουν σχόλια: