Έναντι 1,38 εκατ. ευρώ πωλήθηκε ένας κόκκινος τόνος βάρους 222 κιλών
στο Τόκιο, κατά την εναρκτήρια ημέρα της δημοπρασίας στην ιχθυαγορά του
Τσουκίτζι.
Το ψάρι, που αλιεύθηκε ανοικτά της πόλης Όμα, στη βόρειο Ιαπωνία, αγοράσθηκε για 155,4 εκατ. γιεν από τον ιδιοκτήτη μίας πασίγνωστης αλυσσίδας εστιατορίων σούσι, ξεπερνώντας τρεις φορές την προηγούμενη ανώτερη τιμή πώλησης, πέρυσι, όπως ανακοίνωσε υπεύθυνος της μεγαλύτερης ιχθυαγοράς του κόσμου.
Ο Κιγιόσι Κιμούρα, ιδιοκτήτης της αλυσίδας εστιατορίων, είχε προσφέρει τη μεγαλύτερη τιμή και στην περσινή δημοπρασία.
Με βάση την τιμή αγοράς του, το κάθε κιλό του τεράστιου τόνου κοστίζει περίπου 6.000 ευρώ, γεγονός που θα καθορίσει την τιμή της κάθε, μικρής, μερίδας σούσι στα 260 ευρώ, όμως η εταιρεία του δήλωσε πως προτίθεται να κοστολογήσει την κάθε μερίδα 400 γιεν (3,5 ευρώ).
Ο κόκκινος τόνος, ένα υπεραλιευμένο ψάρι, αποτελεί το πιο ακριβό είδος στην αγορά του Τσουκίτζι. Οι Ιάπωνες καταναλίσκουν περίπου τα τρία τέταρτα της παγκόσμιας αλιείας του είδους αυτού.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2269816
Το ψάρι, που αλιεύθηκε ανοικτά της πόλης Όμα, στη βόρειο Ιαπωνία, αγοράσθηκε για 155,4 εκατ. γιεν από τον ιδιοκτήτη μίας πασίγνωστης αλυσσίδας εστιατορίων σούσι, ξεπερνώντας τρεις φορές την προηγούμενη ανώτερη τιμή πώλησης, πέρυσι, όπως ανακοίνωσε υπεύθυνος της μεγαλύτερης ιχθυαγοράς του κόσμου.
Ο Κιγιόσι Κιμούρα, ιδιοκτήτης της αλυσίδας εστιατορίων, είχε προσφέρει τη μεγαλύτερη τιμή και στην περσινή δημοπρασία.
Με βάση την τιμή αγοράς του, το κάθε κιλό του τεράστιου τόνου κοστίζει περίπου 6.000 ευρώ, γεγονός που θα καθορίσει την τιμή της κάθε, μικρής, μερίδας σούσι στα 260 ευρώ, όμως η εταιρεία του δήλωσε πως προτίθεται να κοστολογήσει την κάθε μερίδα 400 γιεν (3,5 ευρώ).
Ο κόκκινος τόνος, ένα υπεραλιευμένο ψάρι, αποτελεί το πιο ακριβό είδος στην αγορά του Τσουκίτζι. Οι Ιάπωνες καταναλίσκουν περίπου τα τρία τέταρτα της παγκόσμιας αλιείας του είδους αυτού.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2269816
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου