Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Νεκρός ένοπλος που εισέβαλε στο Discovery Channel

Ένοπλος που είχε εισβάλει στα γραφεία του Discovery Channel και κρατούσε τρία άτομα ως ομήρους έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών. Σώοι οι όμηροι.

Ο άνδρας, που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και κρατούσε πιστόλι, εισέβαλε στα γραφεία του καναλιού, στο Σίλβερ Σπρινγκ του Μέριλαντ κοντά στην Ουάσινγκτον γύρω στις 17.00 GMT.

Αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του καθώς νόμιζαν ότι ήταν έτοιμος να ανατινάξει τα εκρηκτικά. Είχαν προηγουμένως διαπραγματευτεί επί ώρες με τον ένοπλο, αλλά στη συνέχεια άρχισαν να ανησυχούν για τους ομήρους, όπως ανέφερε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας.

Οι εργαζόμενοι είχαν απομακρυνθεί από το κτήριο, λίγο μετά την εισβολή.

Αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο άνδρας ονομαζόταν Τζέιμς Τζέι Λι και είχε συλληφθεί το 2008 έξω από το κτήριο του καναλιού αφού είχε πετάξει χιλιάδες δολάρια στον αέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Είχε πει ότι ήθελε να διαμαρτυρηθεί επειδή το πρόγραμμα του καναλιού δεν βοηθούσε στη σωτηρία του πλανήτη.

Εκπρόσωπος του Discovery Channel ανέφερε ότι η επιχείρηση γνώριζε τον ένοπλο αλλά «δεν είχε πάρει στα σοβαρά τις απειλές και τα αιτήματά του».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1861772

Δεν υπάρχουν σχόλια: