Πέμπτη 28 Ιουνίου 2007

Καταδίκη Γάλλου μαθητή για βιντεοσκόπηση με κινητό

Σε εξάμηνη φυλάκιση καταδικάστηκε χθες από γαλλικό δικαστήριο πρώην μαθητής τεχνικού Λυκείου επειδή πριν από ένα χρόνο είχε καταγράψει με το κινητό του τηλέφωνο περιστατικό επίθεσης σε βάρος καθηγήτριας του ίδιου ιδρύματος

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ την Τρίτη, στο Tribunal de Grande Instance de Versailles (Πρωτοδικείο) η εισαγγελέας ζήτησε αρχικά την τρίμηνη φυλάκιση του 20χρονου Massire Toure, ο οποίος τελικά καταδικάστηκε σε 6 μήνες.
Ο Toure βιντεοσκόπησε με το κινητό του τηλέφωνο την επίθεση στην καθηγήτριά του Isabelle B., η οποία έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από έναν συμμαθητή του στο Επαγγελματικό Λύκειο Lavoisier της Porcheville (Γαλλία).
Ο 20χρονος μαθητής βιντεοσκόπησε τη σκηνή της επίθεσης με το τηλέφωνό του, χωρίς να βοηθήσει το θύμα. Το βίντεο αυτό σύντομα κυκλοφόρησε από κινητό σε κινητό, πριν μεταδοθεί από τα ΜΜΕ. Τελικά, το Δικαστήριο αποφάσισε να τον καταδικάσει σε έξι μήνες φυλάκισης.
Ο δράστης του περιστατικού Abdoulah Welle, ο οποίος επιτέθηκε στην καθηγήτρια είχε καταδικαστεί στις 15 Μαρτίου, σε 20 μήνες φυλάκιση εκ των οποίων οι 8 με αναστολή. Την Τρίτη, ήταν η σειρά του Massire να προσέλθει ενώπιον του δικαστηρίου με τις κατηγορίες της μη παροχή βοήθειας σε πρόσωπο που κινδυνεύει και προσβολή της ιδιωτικής ζωής.
Ο εικοσάχρονος δήλωσε πως λυπάται για αυτό που έκανε και ισχυρίστηκε πως δεν σκέφτηκε απολύτως τίποτα τη στιγμή της επίθεσης, απλώς πήρε το κινητό στα χέρια του και άρχισε να βιντεοσκοπεί τη σκηνή.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες Liberation
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_27/06/2007_195406

Δεν υπάρχουν σχόλια: