Τρίτη 26 Ιουνίου 2007

Έχασε τη δίκη μηνυτής που ζητούσε 54 εκατ. δολάρια για ένα χαμένο παντελόνι

Απόφαση υπέρ τριών Νοτιοκορεατών στεγνοκαθαριστών εξέδωσε τη Δευτέρα αμερικανικό δικαστήριο. Ο μηνυτής ζητούσε... 54 εκατομμύρια δολάρια (40 εκατ. ευρώ) σαν αποζημίωση για ένα παντελόνι που χάθηκε το 2005.
Ο Ρόι Πέρσον, δικαστής το επάγγελμα, έχασε το παντελόνι του στο στεγνοκαθαριστήριο της οικογένειας Τσουνγκ ενώ του είχε επιστραφεί παντελόνι σε διαφορετικά χρώματα.
Ζήτησε από τους Τσουνγκ 1.150 δολάρια για την απώλεια. Αλλά, όταν μερικές μέρες αργότερα βρέθηκε το παντελόνι και οι Τσουνγκ του το επέστρεψαν, οι Κορεάτες ισχυρίζονται ότι αρνήθηκε να το παραλάβει.
Αρχικά, στην μήνυση ζητούσε 67 εκατ. δολάρια αλλά αργότερα περιόρισε την απαίτησή του σε 54 εκατομμύρια. Όπως υποστηρίζει, το ποσό προήλθε προσθέτοντας όλο τον χρόνο από την μέρα της απώλειας. Επιπλέον πρόσθεσε και 2 εκατομμύρια για παραπλάνηση του πελάτη από την εξυπηρέτηση των Τσουνγκ καθώς στο κάταστημά τους υπήρχε η πινακίδα «Ικανοποίηση εξασφαλισμένη».
Στη ζημία που υπέστη πρόσθεσε το χρόνο που χρειάστηκε για να προετοιμάσει την υπόθεση για λογαριασμό του όπως και το κόστος της μετακίνησης σε ένα άλλο στεγνοκαθαριστήριο για τα επόμενα 10 χρόνια. Σταδιακά απέσυρε τις κατηγορίες και επικεντρώθηκε στην κατηγορία της παραπλάνησης και ζήτησε 2 εκατομμύρια και επιπλέον 500.000 για δικαστικά έξοδα.
Το δικαστήριο έκρινε ωστόσο ότι δεν αποτελούσε παραβίασε των κανονισμών η αδυναμία των Τσουνγκ να εκπληρώσει το διαφημιστικό σλόγκαν «Ικανοποίηση εξασφαλισμένη» εξαιτίας της απώλειας.
Ο Πέρσον θα πληρώσει επιπλέον 1.000 δολάρια για δικαστικά έξοδα υπέρ των Τσουνγκ. Αναμένεται να ασκήσει έφεση.Σε όλη τη διάρκεια της δίκης, η αίθουσα ήταν κατάμεστη ενώ συγκέντρωσε και το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: