Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

ΗΠΑ: «Εκτός ελέγχου» το μέγεθος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν γιγαντωθεί τόσο πολύ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου που κανείς δεν γνωρίζει ποιο ακριβώς είναι το κόστος τους ή ο αριθμό των υπαλλήλων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post που βασίζεται σε διετή έρευνα της εφημερίδας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, περίπου 2.000 ιδιωτικές εταιρείες και 1.270 κυβερνητικές υπηρεσίες εμπλέκονται στις υπηρεσίες αυτές σε 10.000 τοποθεσίες σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, υπολογίζεται ότι περίπου 854.000 άτομα έχουν άδεια πρόσβασης σε τοποθεσίες και πληροφορίες υψίστης ασφαλείας. Το ένα πέμπτο των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών δημιουργήθηκαν μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου – μόνο στην Ουάσινγκτον έχουν ανεγερθεί 30 κτηριακά συγκροτήματα με συνολική έκταση ίση με τρία Πεντάγωνα για να στεγάσουν τέτοιες υπηρεσίες.

Ο υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς υπογράμμισε ότι η γραφειοκρατία της διαδικασίας περισυλλογής πληροφοριών δεν έχει καταστεί αδύνατο να τη διαχειριστεί κανείς, αλλά κάποιες φορές είναι δύσκολο να αποκτήσει ακριβείς πληροφορίες για αυτήν.

Η έρευνα της Washington Post βασίστηκε σε κυβερνητικά έγγραφα και εκατοντάδες συνεντεύξεις με κρατικούς αξιωματούχους.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1844623

Δεν υπάρχουν σχόλια: