Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

BP: Σταμάτησε η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού


Η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία BP κατάφερε απόψε, για πρώτη φορά από τα τέλη Απριλίου, να σταματήσει τη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, όπως δήλωσε ανώτατο στέλεχος της εταιρείας.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Κεντ Γουέλς, αντιπρόεδρος της εταιρείας, αρμόδιος για θέματα εκμετάλλευσης και παραγωγής, μιλώντας σε δημοσιογράφους, το νέο κάλυμμα που τοποθετήθηκε στην πετρελαιοπηγή σταμάτησε τη διαρροή κατά τη διάρκεια της κρίσιμης δοκιμής στην οποία οι μηχανικοί έκλεισαν όλες τις βαλβίδες για να ελέγξουν την πίεση.

Οι ειδικοί ελπίζουν ότι η πίεση θα συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς εάν παραμείνει χαμηλή, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει διαρροή σε κάποιο άλλο σημείο. Η δοκιμή μπορεί να διαρκέσει έως και 48 ώρες.

Για θετική ένδειξη έκανε λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, υπενθυμίζοντας, ωστόσο, ότι η νέα επιχείρηση της BP βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστική φάση και είναι πολύ νωρίς για πανηγυρισμούς.

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του Νταγκ Σατλς, διευθυντή εκμετάλλευσης της BP, ο οποίος μίλησε για ενθαρρυντική ένδειξη. «Σε μερικές ημέρες μπορεί να είναι περισσότερο ενθαρρυντικό όμως ακόμη δεν φωνάζουμε ότι νικήσαμε», επεσήμανε.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1843552

Δεν υπάρχουν σχόλια: