Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Ο βαρόνος της (νόµιµης) κάνναβης



Η εταιρεία  βιοτεχνολογίας  της οποίας ηγείται  ο Τζάστιν Γκόβερ,  καλλιεργεί και  πουλά 20 εκατ.  τόνους κάνναβη  ετησίως. Νόµιµα.  Για το εικονιζόµενο  φάρµακο Sativex
Ο ΤΖΑΣΤΙΝ ΓΚΟΒΕΡ άφησε µια σχετικά ασφαλή καριέρα στον τραπεζικό κλάδο το 1999 για να ασχοληθεί µε τη βιοτεχνολογία. Σήµερα κατέχει έναν ιδιαίτερο τίτλο. Είναι ο άνθρωπος που κρυφά πλην νόµιµα καλλιεργεί 20 τόνους κάνναβης ετησίως. Είναι ένας συνηθισµένος τύπος µε γυαλιά και κοστούµι,και σε καµία περίπτωσηδεν παραπέµπει στον µύθο τουναρκοεµπορίου Πάµπλο Εσκοµπάρ.

Η εταιρείαπου διευθύνει, η GM Pharmaceuticals, παράγει το Sativex, το πρώτο φάρµακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας που βασίζεται στην κάνναβη και κυκλοφορείήδη στη Μεγάλη Βρετανία, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία. Την προηγούµενη εβδοµάδα µάλιστα υπέγραψε συµφωνία ύψους 23,4 εκατ. ευρώ µε τον κολοσσό Novartis για διανοµή και σε άλλες χώρες. Το ντιλ είχεως πρώτη συνέπεια αύξηση 15% στη µετοχή της GM.

Η παραγωγή της κάνναβης γίνεται µε βάση πολύ αυστηρά κριτήρια, που έχει θέσει το Ηνωµένο Βασίλειο. Σε δύο µυστικές τοποθεσίες κάπου στη Νότια Αγγλία και µε24ωρη παρακολούθηση. Κάθε φυτό έχει γενετικό αποτύπωµα και µπορεί να εντοπισθεί αν κλαπεί. Μεταφέρεταιµε φορτηγά υψηλής ασφαλείας στα νοσοκοµεία και αποθηκεύεται σε χρηµατοκιβώτιο µαζί µε τη µορφίνη και τα συναφή σκευάσµατα. Βέβαια, κοστίζει κάτι παραπάνω: 140 ευρώ για ένα µπουκαλάκι 10 ml.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4627994

Δεν υπάρχουν σχόλια: