Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Έκκληση Ισλαμιστών για επιθέσεις στη Γαλλία

Σε αντίποινα κατά της Γαλλίας με αφορμή την απαγόρευση της μπούρκας καλούν μηνύματα που εμφανίστηκαν σε διαδικτυακά φόρουμ, σύμφωνα με αμερικανική υπηρεσία ελέγχου της τρομοκρατίας στο Ίντερνετ.
Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες καλούν την Αλ Κάιντα της Βόρειας Αφρικής να «εμποδίσει» τη Γαλλία οργανώνοντας ένοπλες επιθέσεις, σύμφωνα με την υπηρεσία SITE.
Αξιωματούχοι δυτικών υπηρεσιών ασφαλείας ανησυχούν ότι τα κηρύγματα, οι συνομιλίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε φόρουμ και σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται ευρέως για να ενθαρρύνουν τους υποστηρικτές της Αλ Κάιντα και άλλων οργανώσεων να επιχειρήσουν επιθέσεις.
«Σαρκοζί, άσε ήσυχες τις αδελφές μας διαφορετικά θα υποχρεωθούμε να κάνουμε πράξη τα λόγια μας», έγραψε ένα άτομο που υπέγραφε με το όνομα Τζαμπίν του Αμπντάλα Αζάμ στο αραβόφωνο φόρουμ Σουμούχ αλ-Ισλάμ. «Κηρύξτε πόλεμο στη σταυροφόρο Γαλλία», ζητούσε ένας άλλος, ο «αλ-κατέμπατ αλ-χντρα» στον ίδιο ιστότοπο. «Με τέτοιες ενέργειες η Γαλλία αυτοκαταστρέφεται», πρόσθεσε.
Η απαγόρευση της πλήρους κάλυψης του προσώπου στη Γαλλία τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα. Οι γυναίκες που φορούν νικάμπ ή μπούρκα σε δημόσιους χώρους θα τιμωρούνται με πρόστιμο 150 ευρώ ή θα υποχρεώνονται να παρακολουθήσουν μαθήματα αγωγής του πολίτη. Ο νόμος προκάλεσε περιορισμένες αντιδράσεις στη Γαλλία, όμως επικρίθηκε ευρέως από μουσουλμάνους του εξωτερικού ως επιβλαβής για τη θρησκευτική ελευθερία τους.
Σύμφωνα με το SITE, σε συζητήσεις που είχαν στις 12 Απριλίου μέλη του φόρουμ Σουμούχ κάλεσαν τον μπιν Λάντεν να πραγματοποιήσει επιθέσεις στη Γαλλία και πρότειναν τη σύσταση ενός ταμείου που θα σχεδιάζει και θα εκτελεί επιθέσεις κατά της Γαλλίας και των γαλλικών συμφερόντων. Ένας μάλιστα υποστήριξε ότι η Γαλλία εμφανίζεται ως μεγαλύτερος εχθρός του ισλάμ ακόμη και από τις ΗΠΑ.
Σε αντίθεση με τη Βρετανία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ, η Γαλλία δεν έχει γνωρίσει τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφός της, μολονότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ και συμμετείχε στην εισβολή στο Αφγανιστάν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reutershttp://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1955922

Δεν υπάρχουν σχόλια: