Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Κάποτε λυγίζουν και οι στρατηγοί

¬ Στην αφυδάτωση από τα  πολλά ταξίδια απέδωσε ο  στρατηγός  Ντέιβιντ  Πετρέους, επικεφαλής των  αµερικανικών στρατευµάτων στο  Αφγανιστάν και το  Ιράκ τη χθεσινή λιποθυµία  την ώρα που κατέθετε στην   Επιτροπή Ενόπλων  Δυνάµεων του Κογκρέσου
Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ στρατη γός Ντέιβιντ Πετρέους, διοικητής των αµερικανικών δυνάµεων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, λιποθύµησε την ώρα που κατέθετε µπροστά στα µέλη της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάµεων των ΗΠΑ στο Καπιτώλιο.

Εκπρόσωπός του αργότερα ανακοίνωσε ότι συνήλθε γρήγορα και µάλλον ήταν αφυδατωµένος και κουρασµένος λόγω των συνεχών ταξιδιών του. Η συνεδρίαση διεκόπη και ο στρατηγός µεταφέρθηκε εκτός αίθουσας. «Τώρα τρώει. Πιθανότατα δεν είχε πιει αρκετό νερό όταν ήρθε εδώ το πρωί. Αλλά φαίνεται ότι είναι πολύ καλύτερα τώρα», δήλωσε ο γερουσιαστής Καρλ Λέβιν, επικεφαλής της Επιτροπής.

Λίγο πριν λιποθυµήσει, ο Πετρέους έλεγε στον γερουσιαστή και υποψήφιο των Ρεπουµπλικανών για την προεδρία στις προηγούµενες εκλογές Τζον ΜακΚέιν ότι πιστεύει πως η προγραµµατισµένη για το 2011 αποχώρηση των αµερικανικών στρατευµάτων από το Αφγανιστάν συνεχίζει να παραµένει εφικτός στόχος. Μόλις ο ΜακΚέιν είχε αρχίσει να απαντά, ο Πετρέους έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε µε το κεφάλι στο τραπέζι που βρισκόταν µπροστά του. Οι βοηθοί τους έσπευσαν δίπλα του, προσπάθησαν να τον συνεφέρουν και στη συνέχεια τον συνόδευσαν έξω από την αίθουσα. Αργότερα επέστρεψε και τους είπε: «Αισθάνοµαι το κεφάλι µου να γυρίζει. Μη νοµίζετε ότι για τη λιποθυµία µου έφταιγε η ερώτηση του γερουσιαστή ΜακΚέιν. Μάλλον είµαι λίγο αδιάθετος».

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάµεων, πάντως, αρκετοί γερουσιαστές εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη στρατηγική που ακολουθεί ο πρόεδρος Οµπάµα στο Αφγανιστάν. Ο ΜακΚέιν και άλλοι προειδοποίησαν ότι οι ρυθµοί µε τους οποίους περιορίζεται η δράση των Ταλιµπάν είναι πολύ αργοί, κάτι που µπορεί «να οδηγήσει σε κρίση».

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4579888

Δεν υπάρχουν σχόλια: