Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

Σε πλεϊμπάκ το τραγούδι των Ολυμπιακών κατά την τελετή έναρξης

Η μία είχε όμορφη παρουσία και η άλλη τη φωνή. Ο λόγος για το τραγούδι κατά την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο όπως αποκαλύφθηκε ακούστηκε σε πλεϊμπάκ, επειδή το κοριτσάκι που το τραγουδούσε δεν ήταν αρκετά όμορφο για τους διοργανωτές, ωστέ να βγει στη σκηνή.
Έτσι επί σκηνής εμφανίστηκε η 9χρονη Λιν Μιακόε , γνωστή ήδη από ρόλους της σε τηλεοπτικές διαφημίσεις, αντί της 7χρονης Γιανγκ Πέιγι που γοήτευσε με τη φωνή της. Οι διοργανωτές όμως προτίμησαν να την κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας επειδή της έλειπαν τα παιδικά δόντια και τα μάγουλά της ήταν φουσκωτά.
Η αλλαγή αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή στις πρόβες όταν ένα μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας έκρινε ότι η φωνή της Λιν Μιακόε δεν ήταν κατάλληλη. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της εκδήλωσης, σκηνοθέτης Ζανγκ Γιμού, δήλωσε ότι «η αλλαγή αυτή έπρεπε να γίνει. Ήταν δίκαιο και για την Λιν Μιακόε και για την Γιανγκ Πέιγι» προσθέτοντας ότι «συνδυάσαμε την τέλεια φωνή με την τέλεια εμφάνιση».
Ωστόσο, ο μουσικός διευθυντής της εκδηλώσης, Τζεν Κιγκανγκ, είπε στο Associated Press ότι μίλησε για την αλλαγή στο ραδιοφωνικό σταθμό του Πεκίνου «για να γίνει γνωστή η αλήθεια» καθώς, όπως είπε, «η μικρή είναι μία εξαιρετική τραγουδίστρια» και «δεν της αξίζει να μένει στην αφάνεια». Είπε επίσης ότι ο σκηνοθέτης γνώριζε για την αλλαγή, αρνούμενος να μιλήσει περαιτέρω.
Το γεγονός της αλλαγής των δύο παιδιών αποτελεί, όπως εκτιμούν στις ανταποκρίσεις τους δημοσιογραφικές πηγές, μία ακόμη απόδειξη της εμμονής της Κίνας να διοργανώσει του «τέλειους» Ολυμπιακούς Αγώνες.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: