Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Συνελήφθη blogger για χυδαία και απειλητική επίθεση κατά δημοσιογράφου

Ένας 40χρονος ιδιωτικός υπάλληλος συνελήφθη τη Δευτέρα στα Κάτω Πατήσια από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω Internet για «διέγερση σε τέλεση κακουργήματος-αφαίρεση ζωής».
Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία ο 40χρονος είχε δημιουργήσει blog στο Internet μέσω του οποίου στρεφόταν εναντίον 48χρονου δημοσιογράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος που δεχόταν τα υβριστικά και απειλητικά μηνύματα ήταν ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του Μega Χρήστος Παναγιωτόπουλος.
O δράστης ασκούσε κριτική για τον τρόπο παρουσίασης των ειδήσεων από το κανάλι και καλούσε τους χρήστες του Διαδικτύου να σκοτώσουν τον δημοσιογράφο.
Ο δημοσιογράφος πριν από λίγο καιρό κατέφυγε στην Αστυνομία κι αμέσως άρχισε έρευνα από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, από την οποία εντοπίστηκαν τα ψηφιακά ίχνη του blogger.
Τη Δευτέρα έγινε έφοδος στο σπίτι του και συνελήφθη.
«Κινηθήκαμε για να προστατέψουμε τον πολίτη επειδή τα post ήταν επανειλημμένα και αυτός είναι ο ρόλος του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος» δήλωσε στο in.gr o επικεφαλής της υπηρεσίας Μανώλης Σφακιανάκης.
Ο δράστης οδηγήθηκε σήμερα, Τρίτη, στον εισαγγελέα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: