Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Τη... νεκρολογία του Στιβ Τζομπς δημοσίευσε κατά λάθος το Bloomberg

Το αφεντικό της Apple μάλλον δεν θα χάρηκε όταν είδε τη νεκρολογία του να μεταδίδεται από γκάφα του ειδησεογραφικού δικτύου Bloomberg.
Το κείμενο ήταν εκτενές, αν και ημιτελές, και αναφερόταν με εγκωμιαστικά λόγια στα επιτεύγματα του Στιβ Τζομπς: «Βοήθησε να γίνουν οι υπολογιστές εύχρηστοι σαν τα τηλέφωνα, άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούνται οι ταινίες κινουμένων σχεδίων, έπεισε τους καταναλωτές να στραφούν στην ψηφιακή εποχή και αναδιαμόρφωσε το κινητό τηλέφωνο».
Το δίκτυο αργότερα ανακάλεσε το δημοσίευμα χωρίς να δίνει διευκρινίσεις.
Το γεγονός ότι το Bloomberg είχε έτοιμη τη νεκρολογία δεν είναι περίεργο -είναι κοινή πρακτική των ειδησεογραφικών πρακτορείων να έχουν έτοιμες προκαταβολικά τις νεκρολογίες δημόσιων προσώπων, για λόγους ταχύτητας.
Η πρόωρη δημοσίευση της νεκρολογίας ήταν πάντως ανατριχιαστική, ιδιαίτερα μετά τη φημολογία του περασμένου Ιουνίου. Ο Στιβ Τζομπς εμφανίστηκε τότε σε ομιλία του αρκετά αδυνατισμένος, τροφοδοτώντας σχόλια ότι παρουσιάζει προβλήματα υγείας. Ορισμένοι μάλιστα συμπέραναν ότι πρόκειται για επανεμφάνιση του καρκίνου στο πάγκρεας από τον οποίο επιζήσει ο Στιβ Τζομπς την περασμένη δεκαετία.
Παρά τις εικασίες και τις φήμες, ο εγκέφαλος της μεγάλης εταιρείας υπολογιστών φαίνεται ότι χαίρει άκρας υγείας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: