Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

Χάθηκαν στοιχεία που αφορούν χιλιάδες εγκληματίες στη Βρετανία

Δεδομένα που αφορούν χιλιάδες εγκληματίες δηλώνει ότι έχασε υπάλληλος συνεργαζόμενος με το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών, σε μία ακόμα υπόθεση απώλειας ευαίσθητων πληροφοριών.
Όπως αναφέρει το BBC, το υπουργείο ειδοποιήθηκε από ιδιωτική εταιρεία που συνεργάζεται με αυτό ότι χάθηκε μία μνήμη USB που περιείχε δεδομένα για 10.000 ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί για διάφορα αδικήματα και άλλους 84.000 φυλακισμένους.
Ορισμένα από τα στοιχεία προέρχονται από τις βάσεις δεδομένων της βρετανικής Αστυνομίας για άτομα με βεβαρημένο ποινικό μητρώο.
Δεν είναι σαφές κάτω από ποιες συνθήκες χάθηκε η μνήμη.
Για την απώλεια διεξάγεται έρευνα από το υπουργείο και την αστυνομία.
Τα αλλεπάλληλα περιστατικά που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες έχουν προκαλέσει σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση κατά της βρετανικής κυβέρνησης στην οποία καταλογίζει αδυναμία να διαφυλάξει ευαίσθητες πληροφορίες.
Το Δεκέμβριο του 2007 χάθηκαν σκληροί δίσκοι με τα προσωπικά στοιχεία 25.000.000 Βρετανών δικαιούχων επιδομάτων, ενώ όλους τους επόμενους μήνες καταγράφηκαν και άλλα παρόμοια περιστατικά. Τον περασμένο Μάιο, κυβερνητικός αξιωματούχος ξέχασε σε τρένο φάκελο με απόρρητα έγγραφα των μυστικών υπηρεσιών.Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί αυστηρότερη φύλαξη των πληροφοριών και τονίζει ότι θα επανεξεταστούν οι κανόνες διαχείρισης αυτών των πληροφοριών.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: