Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Ευθύνες για το σκάνδαλο των εξόδων αναγνωρίζει ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων

Προηγούμενο άρθρο:
Παραίτηση του προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων ζητούν οι Φιλελεύθεροι (17/5/2009)
Συγγνώμη ζήτησε ο πρόεδρος της βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων, Μάικλ Μάρτιν, για το σκάνδαλο με τα αδικαιολόγητα έξοδα των βουλευτών και ενώ μέρος της αντιπολίτευσης είχε στρέψει τα πυρά εναντίον του ζητώντας την παραίτησή του.
«Επιτρέψτε μου να πω στους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου ότι σας απογοήτευσα οικτρά» δήλωσε αν και προτίμησε να παρακάμψει το ζήτημα της παραίτησης.
Πρόσθεσε ότι «όλοι πρέπει να αποδειχτούμε την ευθύνη και, στο μέτρο που συνέβαλα σε αυτήν την κατάσταση, ζητάω συγγνώμη».
Ανακοίνωσε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των κομμάτων σχετικά με την αναθεώρηση του αμαρτωλού, όπως αποδείχτηκε, καθεστώτος προνομίων και επιδοτήσεων προς τα μέλη της Βουλής.
Εν τω μεταξύ, οι Συντηρητικοί, διά του αρχηγού τους Ντέιβιντ Κάμερον, ζήτησαν την άμεση προκήρυξη βουλευτικών εκλογών (είναι προγραμματισμένες για το Ιούνιο του 2010) ώστε να τερματιστεί η «παράλυση» στην οποία έχει οδηγηθεί η Βρετανία με την κυβέρνηση Μπράουν.
Όπως δήλωσε ο Ντ.Κάμερον, οι εθνικές εκλογές πρέπει να διεξαχθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα μετά από τις Ευρωεκλογές στις 4 Ιουνίου και κάλεσε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές να συγκεντρώσουν υπογραφές για την στήριξη της κήρυξης πρόωρων εκλογών.
Εν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, «εξοργισμένος» από τις συνεχείς αποκαλύψεις όπως τόνισε ο ίδιος, ζήτησε εκ βάθρων αλλαγές και μεταρρυθμίσεις με τη συναίνεση του πολιτικού κόσμου.
Το σκάνδαλο των εξόδων έπληξε όχι μόνο το κυβερνών κόμμα των Εργατικών αλλά και τους Τόρις που προηγούνται κατά πολύ των Εργατικών στις δημοσκοπήσεις.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: