Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Ιαπωνία: Υπό παραίτηση ο υφυπουργός Προεδρίας

Την παραίτησή του αναμένεται να υποβάλλει ο υφυπουργός προεδρίας της κυβέρνησης της Ιαπωνίας, Γιοσιτάντα Κονόϊκε, μετά την αποκάλυψη από περιοδικό ότι χρησιμοποίησε το πάσο δωρεάν χρήσης των συρμών των τραίνων που δίνεται στους βουλευτές για να συναντά την ερωμένη του, αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ.
Η πιθανή παραίτηση του αξιωματούχου θα αποτελούσε πλήγμα για τον πρωθυπουργό Τάρο Άσο εν όψει των εκλογών, ακόμη και με δεδομένη την αναζήτηση νέου ηγέτη στις τάξεις της αντιπολίτευσης, μετά το ξέσπασμα σκανδάλου όσον αφορά τη χρηματοδότησή της.
Η εφημερίδα Yomiuri, επικαλούμενη υψηλόβαθμο στέλεχος της Ιαπωνικής κυβέρνησης, ανέφερε πως ο Κονόικε ίσως παραιτηθεί αργότερα σήμερα, προβάλλοντας λόγους υγείας.
Εννεασέλιδο δημοσίευμα στο περιοδικό Shukan Shinchoa περιείχε φωτογραφίες του πολιτικού ενώ παίζει γκολφ και βαδίζει με μια γυναίκα, η οποία δεν κατονομάζεται, στο πλάι του. Το ταμπλόιντ περιοδικό ανέφερε ότι ο Κονόικε είναι παντρεμένος και η γυναίκα είναι η ερωμένη του, πράγμα που τον φέρει να παραδέχεται σε συνέντευξή του, όπως και τη χρήση του πάσου για να τη συναντήσει.
Το γραφείο του Κονόικε δεν έχει προβεί σε κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: