Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε σύμβουλος του Ομπάμα

Ο ειδικός σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τις "πράσινες θέσεις εργασίας" παραιτήθηκε, ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ο Λευκός Οίκος την ώρα που ο αμερικανικός Τύπος έκανε λόγο για πιέσεις που ασκήθηκαν από τους Ρεπουμπλικάνους μετά την πολεμική που ξέσπασε γύρω από δηλώσεις του σχετικά με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
Ο Βαν Τζόουνς, πρώην ακτιβιστής στην Καλιφόρνια για την υπεράσπιση των πολιτικών δικαιωμάτων, εργαζόταν από τον Μάρτιο στο Λευκό Οίκο για τα περιβαλλοντικά ζητήματα.
"Η παραίτησή μου ισχύει από σήμερα", σημειώνει ο ίδιος σε προχθεσινή ανακοίνωσή του, η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο, και υπογραμμίζει ότι ήταν θύμα μιας "άγριας εκστρατείας δυσφήμισης".
Ο πρώην σύμβουλος του Ομπάμα βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο μιας έντονης πολεμικής μετά τον εντοπισμό της υπογραφής του στο κάτω μέρος αίτησης, στην οποία υπήρχε το ερώτημα αν οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους "δεν επέτρεψαν εκουσίως τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου προκειμένου να έχουν ένα πρόσχημα για να κηρύξουν τον πόλεμο", έγραφε χθες η "Ουάσινγκτον Ποστ".
Επίσης πριν από το διορισμό του στον Λευκό Οίκο, ο Τζόουνς είχε χρησιμοποιήσει σε ομιλία του "ωμούς" όρους για να χαρακτηρίσει τους Ρεπουμπλικάνους, προσέθετε η εφημερίδα.
Ο Τζόουνς εξηγεί ότι παραιτήθηκε ώστε το θέμα αυτό να μην εμποδίσει το έργο της κυβέρνησης Ομπάμα.
Ο εκπρόσωπος του αμερικανού προέδρου Ρόμπερτ Γκιγκς δήλωσε χθες ότι ο πρόεδρος κατανοεί τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε ο σύμβουλός του και τους λόγους της παραίτησής του και ότι ως εκ τούτου την αποδέχεται.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/09/07/1711310.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: