Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Γερμανική έρευνα για τη διαρροή εκλογικών αποτελεσμάτων στο Twitter

Η γερμανική εκλογική επιτροπή ξεκινά έρευνα για τη διαρροή αποτελεσμάτων από τις βουλευτικές εκλογές στο Twitter πριν κλείσουν οι κάλπες το απόγευμα της Κυριακής. Είναι το δεύτερο περιστατικό διαρροής μετά τις τοπικές εκλογές του Αυγούστου.
Ποσοστά που δεν απείχαν σημαντικά από τα πραγματικά exit poll αναρτήθηκαν από διάφορους χρήστες του κοινωνικού δικτύου περίπου μία ώρα πριν τη λήξη της ψηφοφορίας, παραβιάζοντας τη γερμανική νομοθεσία.
Τα ανεπίσημα αποτελέσματα έδειχναν την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ να εξασφαλίζει τη δεύτερη θητεία της, επικεφαλής μιας κεντροδεξιάς συμμαχίας που θα επιχειρήσει να επανεκκινήσει την οικονομία της Γερμανίας.
Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εκλογικής επιτροπής δήλωσε ότι η έρευνα θα εξετάσει αν τα ποσοστά που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο προέρχονταν από εκλογικά κέντρα.
Η διαρροή στο Twitter αποτελεσμάτων από τις εκλογές για τις τοπικές κυβερνήσεις τον Αύγουστο είχε εξοργίσει τους Γερμανούς πολιτικούς. Ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ στο Κοινοβούλιο είχε δηλώσει τότε ότι η διαρροή «βλάπτει τη δημοκρατία».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: