Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Κίνα: Πλήρης αποτυχία των μέτρων για την κυκλοφορία αυτοκινήτων

Απέτυχαν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας αυτοκινήτων στο Πεκίνο, που ελήφθησαν με στόχο τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας China Daily, καθημερινά, τον τελευταίο μήνα, βγαίνουν στους δρόμους περίπου 2.000 αυτοκίνητα επιπλέον από εκείνα που επιτρέπεται η κυκλοφορία τους.
Τον Αύγουστο αγοράστηκαν στο Πεκίνο 60.100 νέα οχήματα, αριθμός που αποτελεί μηνιαίο ρεκόρ για τη χρονιά αυτή, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Από αυτά, το 86% αγοράστηκε από ιδιώτες και τα υπόλοιπα από επιχειρήσεις ή από διάφορες διοικητικές υπηρεσίες.
Με δεδομένο αυτόν τον ρυθμό αύξησης των αγορών αυτοκινήτων στους προσεχείς μήνες, οι ειδικοί εκτιμούν ότι στην κινεζική πρωτεύουσα μέχρι το τέλος του χρόνου θα κυκλοφορούν περίπου 4 εκατομμύρια αυτοκίνητα, περισσότερα από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη ασιατική μεγαλούπολη.
Με πληθυσμό 17 εκατομμυρίων ατόμων, που κυκλοφορούν καθημερινά στους δρόμους, οι ώρες κυκλοφοριακής αιχμής είναι εφιαλτικές για το Πεκίνο, που ειναι μία από τις πιο επιβαρυμένες από πλευράς ατμοσφαιρικής ρύπανσης πόλεις στον κόσμο, παρά τα μέτρα που ελήφθησαν πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: