Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Δεν ανήκουν στο Airbus τα συντρίμμια που ανασύρθηκαν από τον Ατλαντικό

Νέα δεδομένα προκύπτουν για την αεροπορική τραγωδία στον Ατλαντικό καθώς, όπως διαπιστώθηκε, τα συντρίμμια που ανέσυρε την Πέμπτη το Πολεμικό Ναυτικό της Βραζιλίας δεν ανήκουν στο Airbus της Air France. Οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος συνεχίζονται.
«Μέχρι τώρα κανένα τμήμα του αεροσκάφους δεν έχει ανασυρθεί» δήλωσε ο διευθυντής του τμήματος ελέγχου του εναέριου χώρου της Βραζιλίας, Ραμόν Καρντόσο.
Σύμφωνα με το BBC, ο ίδιος υποστήριξε πως όντως βρέθηκαν στη θάλασσα κηλίδες πετρελαίου που ενδεχομένως προήλθαν από το αεροσκάφος, όμως η μεγάλη πετρελαιοκηλίδα που απεικονίζεται στις φωτογραφίες των ξένων πρακτορείων προήλθε από πλοίο.
Ο Καρντόσο είπε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν, με πρώτη προτεραιότητα να βρεθούν οι σοροί των θυμάτων. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του γαλλικού στρατού Κριστόφ Πραζούκ υποστήριξε ότι προέχει να βρεθούν τα συντρίμμια του αεροσκάφους, πριν αρχίσουν οι έρευνες για τα «μαύρα κουτιά».
Σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού της Βραζιλίας «χτενίζουν» την περιοχή όπου εκτιμάται ότι βρίσκονται συντρίμμια του Airbus Α330, βορειοανατολικά των ακτών της Βραζιλίας.
Αλλά τέσσερα πλοία (τρία από τη Βραζιλία και ένα από τη Γαλλία) αναμένεται να φτάσουν στην περιοχή τις επόμενες ημέρες.
Όσο για επιζώντες, αυτό θεωρείται απίθανο και οι συγγενείς των θυμάτων ήδη έχουν ενημερωθεί. Την Πέμπτη τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα στο Ρίο ντε Ζανέιρο, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών Γαλλίας και Βραζιλίας.
«Αυτοί που χάθηκαν θα είναι πάντα στην καρδιά και την σκέψη μας» δήλωσε ο Μπερνάρ Κουσνέρ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: