Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Τέρμα τα σχολικά βιβλία για τους μαθητές της Καλιφόρνια

Με κύριο στόχο την εξοικονόμηση δημόσιου χρήματος, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Αρνολντ Σβαρτζενέγκερ ανακοίνωσε σχέδιο για την σταδιακή κατάργηση των σχολικών βιβλίων και την αντικατάστασή τους από διαδικτυακά συγγράμματα.
Η αγάπη των νέων για το Facebook και τα iPod υποδεικνύει ότι το Διαδίκτυο είναι η καλύτερη μέθοδος διδασκαλίας, εκτίμησε ο Σβαρτζενέγκερ.
Τα ηλεκτρονικά συγγράματα μπορούν επίσης να ενημερώνονται γρήγορα και εύκολα ώστε να ακολουθούν την ακαδημαϊκή πρόοδο, είπε ο κυβερνήτης. Χαρακτήρισε μάλιστα τα χάρτινα βιβλία «παρωχημένα».
Σύμφωνα όμως με τον ανταποκριτή του BBC, το πραγματικό κίνητρο για την μετάβαση στο ψηφιακό σχολείο είναι είναι η εξοικονόμηση χρημάτων. Η Καλιφόρνια αντιμετωπίζει φέτος έλλειμμα 24,3 δισ. δολαρίων στον πολιτειακό προϋπολογισμό και αδυνατεί να διαθέσει τα 350 εκατ. δολάρια που ξόδεψε πέρυσι για σχολικά συγγράματα.
Η αρχή της μετάβασης θα γίνει στις αρχές της νέας σχολικής χρονιάς με τα μαθήματα Μαθηματικών και Επιστήμης, τα οποία θα διδάσκονται στα λύκεια της Καλιφόρνια μέσω online κειμένων τα οποία έχουν εγκριθεί από επιτροπή ακαδημαϊκών.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: