Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Για κήρυξη πανδημίας γρίπης προϊδεάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην κήρυξη πανδημίας του ιού της νέας γρίπης (Η1Ν1), με τον ιό να έχει προσβάλλει περισσότερους από 26.500 ανθρώπους σε 73 χώρες.
Ο ασκών χρέη αναπληρωτή γενικού διευθυντή του ΠΟΥ, Κέιζι Φουκούντα εξέφρασε μεγάλη ανησυχία για την εξάπλωση του ιού σε χώρες όπως η Αυστραλία (με πάνω από 1.000 περιστατικά), καθώς και για την μεγάλη έξαρση του ιού στην βόρεια Αμερική.Σε ερώτηση δημοσιογράφων, εάν αμφιβάλει πως η πανδημία είναι στην πόρτα μας ο Κ.Φουκούντα απάντησε: «Πραγματικά είμαστε πολύ-πολύ κοντά σε αυτό (το ενδεχόμενο)».
Ο Οργανισμός βρίσκεται κοντά στο ενδεχόμενο να αυξήσει το επίπεδο του συναγερμού για τη νέα γρίπη στο ανώτερο δυνατό, το επίπεδο 6, από το 5 που βρίσκεται σήμερα.
Ο Κ.Φουκούντα δήλωσε, ωστόσο, ότι ο ΠΟΥ θέλει να αποφύγει τον πανικό σε περίπτωση κήρυξης πανδημίας, με το να σιγουρευτεί ότι οι χώρες είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό του Οργανισμού, 140 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό Η1Ν1, ενώ τα περιστατικά έχουν ανέλθει σε 26.5633.
Συνολικά 73 χώρες έχουν αναφέρει περιστατικά νέας γρίπης.
Εν τω μεταξύ, πέντε νέα κρούσματα της γρίπης Α εντοπίστηκαν στον Λίβανο, ανεβάζοντας στους οκτώ τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό Η1Ν1 από το τέλος του Μαΐου.
Newsroom ΔΟΛ

2 σχόλια:

patsiouri είπε...

Εμείς έχουμε την υπουργάρα ρεεεεεε, δε φοβόμαστε τίποτα!! Τι να κλάσσει στο αγόρι μας μια πανδημιούλα!!!

geokalp είπε...

καλημέρα patsiouri!

κοιμάμαι ήσυχος μετά το 6ο κρούσμα!
πάντως τον είδα κάπως πιο σοβαρό από την Κυριακή που μας πέρασε!