Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Προειδοποίηση για μεγάλο κίνδυνο επίθεσης στη Βρετανία εξέδωσε η Γαλλία

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία με την οποία προειδοποιεί τους Γάλλους πολίτες που ταξιδεύουν στη Βρετανία να βρίσκονται σε επαγρύπνηση εξαιτίας του υψηλού κινδύνου τρομοκρατικής ενέργειας στη χώρα, που ενδέχεται να έχει ως στόχο μέσα μαζικής μεταφοράς και τουριστικά αξιοθέατα.
Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών το μεσημέρι της Τρίτης, οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η βρετανική κυβέρνηση εκτιμά πως είναι «εξαιρετικά πιθανή» μία τρομοκρατική επίθεση.
«Συμβουλεύουμε (τους ταξιδιώτες) να είναι υπερβολικά προσεκτικοί στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα», ανέφερε το υπουργείο στην ιστοσελίδα του.
Οι ΗΠΑ και η Βρετανία προειδοποίησαν τους πολίτες τους την Κυριακή για τον αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη, με την Ουάσινγκτον να υποστηρίζει ότι η αλ Κάιντα μπορεί να πλήξει τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Η Βρετανία αύξησε το επίπεδο κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης στο «υψηλό» από «γενικό» προς όσους ταξιδεύουν στη Γερμανία και τη Γαλλία, ενώ στο δικό της έδαφος το επίπεδο κινδύνου παραμένει «σοβαρό».
Στο Βερολίνο, ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μαϊζίερ, δήλωσε σήμερα ότι δεν βλέπει να υπάρχουν ενδείξεις για σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση στη Γερμανία παρότι η χώρα γενικώς αποτελεί στόχο.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: