Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

Ανάκληση «μαμούθ» προϊόντων της Fisher Price

Σε ανάκληση περίπου 10 εκατ. προϊόντων της Fisher Price προχώρησαν οι Αρχές των ΗΠΑ και του Καναδά κρίνοντας πως είναι επικίνδυνα για τα παιδιά.

Σ’ αυτά τα προϊόντα συμπεριλαμβάνονται μικρά τρίκυκλα ποδήλατα, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμό στα γεννητικά όργανα στην περίπτωση βίαιης ή απότομης κίνησης.

Μεταξύ των υπολοίπων προϊόντων που ανακλήθηκαν είναι ένα παιδικό πάρκο, ψηλά σκαμνάκια για μωρά και αυτοκινητάκια σε ράμπα.

Οι Αρχές στις ΗΠΑ και τον Καναδά λένε ότι τα προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς, από κοψίματα ως και πνιγμό.

«Οι καταναλωτές πρέπει να σταματήσουν άμεσα να χρησιμοποιούν τα προϊόντα που έχουν ανακληθεί αν δεν δοθεί κάποια άλλη οδηγία», ανακοίνωσε η Επιτροπή για την ασφάλεια των καταναλωτικών αγαθών.

Εκτός από τα 7 εκατομμύρια τρίκυκλα (Fisher Price Trikes και Tough Trikes), ανακαλούνται περίπου 950.000 Healthy Care, Easy Clean και Close to Me High Chairs, περίπου 100.000 Fisher-Price Little People Wheelies Stand 'n Play Rampway και περίπου 2.8 εκατομμύρια Baby Playzone Crawl & Cruise Playground, Baby Playzone Crawl & Slide Arcade, Baby Gymnastics Play Wall, Ocean Wonders Kick & Crawl Aquarium, 1-2-3 Tetherball, Bat & Score Goal.

Η μητρική εταιρεία της Fisher-Price, Mattel, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θέλει να διαβεβαιώσει τους γονείς ότι «τα προϊόντα μας είναι επαρκώς ασφαλή».

Η εταιρεία λέει ότι δοκιμάζει τα προϊόντα σε όλα στάδια κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και παραγωγής τους και ότι καταγράφει οποιαδήποτε καταγγελία γονέα.

Η εταιρεία εκτιμά ότι η ανάκληση θα μειώσει τα συνολικά της κέρδη για το 2010 κατά 1 σεντ.


Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=13&artid=87580

2 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Περίεργη υπόθεση. Και ιδιαίτερα ευαίσθητη.

geokalp είπε...

γνωστά ξεφτυλίκια...

ο δικός μου πάντως δεν χρησιμοποιεί ιδιαίτερα τα παιχνίδια!