Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Νορβηγία: 30 συλλήψεις σε επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών

Η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε περίπου 30 άτομα, ανάμεσά τους και αρκετούς ανήλικους στη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν όταν διαδηλωτές κατά της ισραηλινής επιχείρησης στη Γάζα, προσπάθησαν να διαλύσουν φιλο-ισραηλινή πορεία.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι 12 άτομα ενδέχεται να προσαχθούν στη δικαιοσύνη για προπηλακισμό αστυνομικών και καταστροφή ξένης περιουσίας το απόγευμα της Πέμπτης.
Τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συμπλοκές κυρίως από πέτρες που ερρίφθησαν εναντίον τους και η αστυνομία κατέσχεσε μαχαίρια και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Η πορεία υπέρ του Ισραήλ πραγματοποιήθηκε έξω από το κοινοβούλιο και σε αυτή συμμετείχαν εκατοντάδες άνθρωποι.
Μετά την πορεία σημειώθηκαν συμπλοκές και κάποιοι αντιτιθέμενοι στην πορεία, επιτέθηκαν με πέτρες, αβγά, μπουκάλια και πυροτεχνήματα κατά της αστυνομίας, η οποία απάντησε με δακρυγόνα.
Αργότερα, ομάδα διαδηλωτών κατά των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Γάζα έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων στην κεντρική λεωφόρο της πρωτεύουσας Karl Johan και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και στο χριστουγεννιάτικο δέντρο έξω από το Πανεπιστήμιο.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/01/09/1614621.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: