Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Ο γυναικείος οργασμός επηρεάζεται και από... το πορτοφόλι

Τελικά, πάντα ανακαλύπτεται ένας ακόμα λόγος για να γίνει κανείς πλούσιος. Επιστήμονες του βρετανικού πανεπιστημίου του Νιόυκασλ υποστηρίζουν, σε νέα τους έρευνα, ότι η ευχαρίστηση που οι γυναίκες παίρνουν όταν κάνουν έρωτα, συνδέεται και με το μέγεθος του τραπεζικού λογαριασμού του συντρόφου τους! Όσο πλουσιότερος ο σύντροφος, τόσο συχνότερα η γυναίκα έχει οργασμό.
«Η συχνότητα του οργασμού μιας γυναίκας αυξάνει ανάλογα με το εισόδημα του συντρόφου της», δήλωσε ο ψυχολόγος δρ Τόμας Πόλετ, υπεύθυνος της έρευνας, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου. Πιστεύει ότι το φαινόμενο αποτελεί «εξελικτική προσαρμογή» βαθειά χαραγμένη στο γυναικείο εγκέφαλο, η οποία καθοδηγεί τις γυναίκες να επιλέγουν πλούσιους. Η μελέτη αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, αν μη τι άλλο επειδή παρουσιάζει τις γυναίκες να είναι εγγενώς «προγραμματισμένες» να κυνηγούν?το παχύ πορτοφόλι.
Παρόλα αυτά, η έρευνα ανήκει στο συνεχώς διογκούμενο ευρύτερο ρεύμα της εξελικτικής ψυχολογίας, που υποστηρίζει ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν γενετική προδιάθεση να «εκμεταλλεύονται» ο ένας τον άλλο προκειμένου να αξιοποιήσουν τις καλύτερες δυνατές ευκαιρίες για επιβίωση των γονιδίων τους.
Ο γυναικείος οργασμός αποτελεί αντικείμενο πολλών ερευνών, καθώς δεν φαίνεται να έχει κάποια αναπαραγωγική χρησιμότητα, από βιολογική σκοπιά, αφού οι γυναίκες μένουν έγκυες ανεξάρτητα από το πόση ηδονή νιώθουν κατά τη σεξουαλική επαφή. Όμως ο Πόλετ και ο συνεργάτης του καθηγητής Ντάνιελ Νετλ πιστεύουν ότι ο γυναικείος οργασμός αποτελεί εξελικτική προσαρμογή, που καθοδηγεί τις γυναίκες να επιλέγουν και να κρατούν συντρόφους υψηλής ποιότητας.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, το χρήμα είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για το πόσο συχνά έχει οργασμό μια γυναίκα. Σύμφωνα με τον Πόλετ, «η αύξηση του εισοδήματος του συντρόφου έχει άκρως θετική επίδραση στην συχνότητα οργασμού που αναφέρουν οι γυναίκες. Οι πιο επιθυμητοί (σ.σ. δηλαδή πιο πλούσιοι) άνδρες κάνουν τις γυναίκες να βιώνουν περισσότερους οργασμούς».
Προηγούμενες έρευνες στη Γερμανία και τις ΗΠΑ είχαν δείξει ότι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τη συχνότητα του οργασμού, είναι η σωματική συμμετρία και η ελκυστικότητα του συντρόφου, αλλά οι βρετανοί ψυχολόγοι επιμένουν ότι το χρήμα είναι ακόμα σημαντικότερος παράγων.
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathciv_1_20/01/2009_263984

2 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Άρα να δουλέψουμε τώρα για να έχουμε μετά; Μετά όμως μπορεί να μην... Άτιμη ζωή!

geokalp είπε...

εγώ πάντως λέω να προσπαθήσουμε τώρα!

καλημέρα και καλό ΣΚ!