Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Γεμάτες οι θεατρικές σκηνές του Λονδίνου, παρά την οικονομική κρίση

Ενθαρρυντικά είναι τα οικονομικά στοιχεία της θεατρικής περιόδου του 2008 για τις λονδρέζικες σκηνές, καθώς τα εισιτήρια που κόπηκαν έφτασαν τα 13,8 εκατομμύρια, ενώ τα κέρδη ξεπέρασαν τα 480 εκατ. λίρες Αγγλίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Θεατρικών Επιχειρήσεων του Λονδίνου, το δεύτερο εξάμηνο του 2008 η κίνηση ήταν μειωμένη, καθώς η οικονομική κρίση είχε κάνει την εμφάνισή της, όμως κατά την περίοδο των Χριστουγέννων οι θεατές επέστρεψαν στις σκηνές.
«Την περσινή χρονιά σημειώθηκε ρεκόρ εισπράξεων. Ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε» δήλωσε στο BBC η πρόεδρος της Ένωσης, Νίκα Μπερνς.
«Το συμπέρασμα είναι ότι έχουμε καταπληκτικές παραστάσεις, με ταλαντούχους συντελεστές τόσο επί της σκηνής όσο και στα παρασκήνια. Αυτό αποδεικνύει πως είμαστε η θεατρική πρωτεύουσα του κόσμου» συμπλήρωσε.
Ανάλογη θετική εικόνα παρουσιάζει και το Μπρόντγουεϊ, με τα συνολικά κέρδη να ξεπερνούν τα 940 εκατομμύρια δολάρια.
Πάντως, και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού οι ειδικοί τονίζουν ότι κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει καθώς τα δύσκολα έπονται...

Newsroom ΔΟΛ

Η δική μου εξήγηση μοιάζει με τη τελευταία πρόταση: επειδή τα θέατρα έχουν σχετικά μικρή χωρητικότητα, τα εισιτήρια έχουν ήδη προπωληθεί για αρκετούς μήνες μπροστά όταν και οι οικονομικές συνθήκες ήταν καλύτερες - σε σχέση με το μέλλον
Έτυχε να έχω και μια τέτοια συζήτηση το ΣΚ που μας πέρασε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: