Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Ογκώδης αντιπολεμική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ

Χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν το βράδυ στο Τελ Αβίβ καταδικάζοντας τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, που έχουν στοιχίσει τη ζωή 463 Παλαιστινίων. Φωνάζοντας "συλλάβετε τους δολοφόνους παιδιών" και "αλληλεγγύη στη Γάζα", οι χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους στο κέντρο του Τελ Αβίβ.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/01/04/1612629.htm

Ογκώδεις αντιπολεμικές διαδηλώσεις στην Ευρώπη


Τη στιγμή που ο Ισραηλινός στρατός ξεκινούσε χθες τη δεύτερη φάση της επίθεσής του στη Λωρίδα της Γάζας, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν σε ολόκληρη την Ευρώπη, ζητώντας τον άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών. Διαδηλώσεις έγιναν στη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ισπανία και την Τουρκία.

Στο Παρίσι, περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης φωνάζοντας «Ισραήλ-δολοφόνε». Πολλοί φορούσαν τα παραδοσιακά παλαιστινιακά μαντήλια και κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες. Ομάδες διαδηλωτών συγκρούσθηκαν με την αστυνομία. Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών πυρπολήθηκαν τρία αυτοκίνητα, ενώ άλλα 20 υπέστησαν ζημιές.

Στο Λονδίνο, περισσότεροι από 10.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στη διαδήλωση διαμαρτυρίας για την ισραηλινή επίθεση. Ανάλογες αντιπολεμικές συγκεντρώσεις έγιναν σε άλλες 30 βρετανικές πόλεις. Οι Βρετανοί διαδηλωτές πέταξαν δεκάδες παπούτσια καθώς περνούσαν μπροστά από την πρωθυπουργική κατοικία, στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Περίπου 3.500 Γερμανοί πήραν μέρος σε αντιπολεμική διαδήλωση στο Βερολίνο, ενώ άλλοι 4.000 συμμετείχαν σε συγκέντρωση στο Ντίσελντορφ.

Εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και στο Δουβλίνο, ενώ ογκώδεις ήταν οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, όπου οι συγκεντρωθέντες κρατούσαν κούκλες βαμμένες κόκκινες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: