Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Αυτοκτόνησε Γερμανός δισεκατομμυριούχος λόγω της οικονομικής κρίσης

Τέλος στη ζωή του έβαλε ο Γερμανός πολυεκατομμυριούχος Αντολφ Μέρκλε λόγω της οικονομικής κρίσης που έπληξε τις επιχειρήσεις του, ανακοίνωσε η οικογένεια του.
Η σορός του 74χρονου επιχειρηματία βρέθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας κοντά σε σιδηροδρομικές γραμμές στο Μπλάουμποϊρεν της νοτιοδυτικής Γερμανίας. Οι Αρχές αναφέρουν ότι επρόκειτο για δυστύχημα καθώς ο επιχειρηματίες έπεσε στις γραμμές του τρένου, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις δολοφονίας.
Η τύχη του αγνοούνταν από το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, όταν η οικογένειά του ανέφερε ότι δεν επέστρεψε στην κατοικία του.
Οι επιχειρήσεις του Μέρκλε κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων από τις φαρμακευτικές εταιρείες μέχρι τις τσιμεντοβιομηχανίες. Λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα και οι επιχειρήσεις του είχαν αρχίσει συνομιλίες για την εξασφάλιση πηγών ρευστού.
Το όνομα του Μερκλε ήρθε στη δημοσιότητα το περασμένο φθινόπωρο όταν ανακοίνωσε μεγάλες απώλειες από κινήσεις για την τιμή της μετοχής της Volkswagen, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Μέρκλε η μετοχή της εταιρείας του HeidelbergCement έχασε πάνω από 12%.
Η προσωπική του περιουσία υπολογίζοταν στα 9,2 δισεκατομμύρια δολάρια κατάτάσσοντας τον 94ο πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη για το 2008.
Είχε τέσσερα παιδιά.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: