Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Το Σεληνιακό Νέο Έτος γιόρτασαν οι Κινέζοι

Με την ευχή το Έτος του Βοδιού να είναι καλύτερο από το Έτος του Ποντικιού, η Κίνα γιορτάζει τη Δευτέρα το Σεληνιακό Νέο Έτος. Η χώρα των πυροτεχνημάτων επιβεβαίωσε τη φήμη της, καθώς για αρκετά λεπτά ο κινεζικός ουρανός ...«άστραψε».
Παρά τις αισιόδοξος προβλέψεις, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, ότι το 2008 θα ήταν μια καλή χρονιά, τα γεγονότα έδειξαν το αντίθετο:
Σφοδρές χιονοθύελλες, αναζωπύρωση της διαμάχης με τον Δαλάι Λάμα για το Θιβέτ, 80.000 νεκροί στον σεισμό που έπληξε τον Μάιο την επαρχία Σιτσουάν, διεθνής κατακραυγή μετά την αποκάλυψη για το νοθευμένο βρεφικό γάλα...
Σύμφωνα με το Reuters, αυτό που ανησυχεί τους περισσότερους Κινέζους είναι η οικονομία της ανερχόμενης υπερδύναμης, δεδομένης της πτώσης που καταγράφεται στις εξαγωγές και στην κρίση που παρατηρείται στο real estate.
Πολλές μικρές επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν, ενώ οι μεγαλύτερες ξεκίνησαν τις περικοπές από τα μπόνους των υπαλλήλων.
Το βόδι, ένα από τα 12 σύμβολα στον κινεζικό ζωδιακό κύκλο, συμβολίζει την υπομονή, την εργατικότητα, την επιμονή και την αφοσίωση.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: