Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Εγκατέλειψε ο υιός Σαρκοζί τα σχέδια να κρατήσει τα ηνία δημόσιου οργανισμού

«Δεν θέλω μια νίκη που θα είναι κηλιδωμένη από υποψίες» είπε ο 23χρονος γιος του Νικολά Σαρκοζί, Ζαν, στη γαλλική κρατική τηλεόραση, ανακοινώνοντας ότι αποσύρεται από τη διεκδίκηση της προεδρίας του κρατικού χωροταξικού οργανισμού Epad που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο επιχειρηματικό κέντρο της Γαλλίας, στο Παρίσι.
Την αλλαγή πορείας πλεύσης του 23χρονου Ζαν είχε αποκαλύψει αρχικά ο δικτυακός τόπος του εβδομαδιαίου οικονομικού περιοδικού Challenges, επικαλούμενος πηγές από το περιβάλλον του Σαρκοζί τζούνιορ. Λίγο αργότερα η αποχώρηση επιβεβαιώθηκε διά στόματος του ίδιου του υιού Σαρκοζί με δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση.
Η επιδίωξη του Ζαν Σαρκοζί να αναλάβει τα ηνία της κρατικής υπηρεσίας καταγγέλθηκε δριμύτατα από τη γαλλική αντιπολίτευση, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί κατηγορήθηκε για νεποτισμό, ενώ μεγάλη ήταν δυσαρέσκεια ακόμη και μεταξύ των υποστηρικτών της κυβέρνησης.
Ο Ζαν, τεταρτοετής φοιτητής, επρόκειτο συγκεκριμένα να διοριστεί πρόεδρος της Epad, της υπηρεσίας ανάπτυξης που λειτουργεί την περιφέρεια Λα Ντεφάνς (γνωστή και ως «Σίτι του Παρισιού»), η οποία βρίσκεται στα δυτικά προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας.
Ο πατέρας Σαρκοζί πριν ανελιχθεί έως το ύπατο αξίωμα της Γαλλίας κατείχε επί τρία έτη την ίδια κρατική θέση.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: