Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Χρέωση των αποσκευών των επιβατών σχεδιάζει η Iberia

Την καταβολή χρηματικού ποσού για την παράδοση των αποσκευών των επιβατών της σχεδιάζει η ισπανική αεροπορική εταιρεία Iberia, μία πρακτική που ακολουθείται συχνά από τις εταιρείες χαμηλού κόστους.
«Είναι υπό μελέτη αλλά δεν γνωρίζουμε αν θα επηρεάζει όλους τους επιβάτες ή πότε θα τεθεί σε εφαρμογή», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.
Η εφημερίδα El Mundo, επικαλούμενη κείμενο της Iberia, αναφέρει ότι η αεροπορική εταιρεία θα πρέπει να λαμβάνει από τους επιβάτες τουλάχιστον 15 ευρώ για τον έλεγχο κάθε βαλίτσας τους από τις 20 Οκτωβρίου.
«Πολλοί επιβάτες θέλουν να ταξιδεύουν με πολύ χαμηλές τιμές και ένα από τα μέσα για να επιτευχθεί αυτό είναι να διαχωρίσουμε το εμπορευματοποιημένο προϊόν», πρόσθεσε η εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας ότι η εξέλιξη της Iberia τείνει να επικρατήσει σε ολόκληρο τον τομέα.
Σημειώνεται ότι η αμερικανική αεροπορική εταιρεία American Airlines ακολουθεί την τακτική οι επιβάτες να καταβάλλουν ορισμένο ποσό για τη μεταφορά της δεύτερης αποσκευής τους.
Το σχέδιο της Iberia έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις. Δύο ισπανικές ενώσεις καταναλωτών -η Facua και η UCE- διαδήλωσαν σήμερα εναντίον της απόφασης της εταιρείας, χαρακτηρίζοντας την «παράνομη», αφού οι νόμοι που ισχύουν στην Ισπανία για τις αερομεταφορές ορίζουν ότι η τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνει τον επιβάτη και τις αποσκευές του, μέχρι ένα ορισμένο βάρος.
Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ Γαλλ. Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: