Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Προς απεργία η Royal Mail

Υπέρ της πραγματοποίησης εθνικής απεργίας ψήφισε η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων στα βρετανικά ταχυδρομεία (Royal Mail).

Απεργίες σε τοπικό επίπεδο τις τελευταίες εβδομάδες έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις διανομές του ταχυδρομείου.

Περισσότερα από τα τρία τέταρτα των μελών του συνδικάτου των εργαζομένων (CWU) ψήφισαν υπέρ της απεργίας, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω συζητήσεων προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο.

Απεργίες σε τοπικό επίπεδο τις τελευταίες εβδομάδες έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις διανομές του ταχυδρομείου.

Εκπρόσωπος του συνδικάτου δήλωσε ότι θα εκδοθεί αμέσως ειδοποίηση για την επικείμενη απεργία, ώστε η επιχείρηση να έχει αρκετό χρόνο για να αντιδράσει.

Οι εργαζόμενοι κατηγορούν τα βρετανικά ταχυδρομεία ότι έχουν εισαγάγει νέες μεθόδους εργασίας που έχουν επιπτώσεις στις συνθήκες εργασίας και τους μισθούς. Από την πλευρά της, η επιχείρηση απαντά ότι οι νέες μέθοδοι αυτοματοποίησης είχαν γίνει αποδεκτές σε προηγούμενες συμφωνίες με τα σωματεία και είναι απαραίτητες για να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό.

Σημερινά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Amazon σχεδίαζε να ακυρώσει το συμβόλαιό της με τη Royal Mail εάν πραγματοποιείτο απεργία [Βλέπε άρθρο] , ωστόσο η Amazon διέψευσε τις πληροφορίες.

Το Βρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ανακοίνωσε ότι μία απεργία σε εθνικό επίπεδο θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στις επιχειρήσεις και τον οικονομία.

«Την ώρα που οι επιχειρήσεις λαμβάνουν δραστικά μέτρα για να κρατήσουν όσο περισσότερους εργαζομένους μπορούν, η προαναγγελία του CWU για απεργιακές κινητοποιήσεις εν όψει της περιόδου των Χριστουγέννων είναι συνώνυμη με επιθυμία για θάνατο», όπως δήλωσε ο επικεφαλής του επιμελητηρίου Άνταμ Μάρσαλ.

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: