Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Μπον Τζόβι: «Η Apple σκότωσε τη µουσική βιοµηχανία»

Ο Τζον Μπον Τζόβι (φωτογραφία) έδειξε τον… ένοχο. «Ο Στιβ Τζοµπς», είπε, «σκότωσε τη µουσική βιοµηχανία. Αυτός ο ίδιος φέρει την ευθύνη». Ο τραγουδιστής των Bon Jovi στη συνέντευξή του στο περιοδικό των «Sunday Times» ήταν κατηγορηµατικός.

«Πίσω στα χρόνια τα δικά µου», ανέφερε, «τα πράγµατα ήταν αλλιώς. Σήµερα τα παιδιά έχουν χάσει όλη την εµπειρία της µουσικής, το να βάζουν τα ακουστικά στα αυτιά τους, να γυρνάνε το volume στο δέκα, να κλείνουν τα µάτια και να χάνονται τελείως µέσα σε ένα άλµπουµ. Εχουν χάσει την οµορφιά που είχε το να παίρνεις το χαρτζιλίκι σου και να αποφασίζεις να αγοράσεις τον δίσκο από το τζάκετ που έχεις δει στο εξώφυλλο, χωρίς να έχεις ιδέα πώς ακούγεται, κοιτώντας µόνο δυο φωτογραφίες να τον φαντάζεσαι».

Ποιος τα σκότωσε όλα αυτά; Το αφεντικό της Apple, ο Στιβ Τζοµπς. Και συνέχισε απτόητος ο τραγουδιστής των Bon Jovi: «∆εν µ’ αρέσει καθόλου που ακούγοµαι σαν γέρος που τα λέω αυτά, αλλά είµαι – και κρατήστε τα λόγια µου, σε µια γενιά από τώρα οι άνθρωποι θα λένε “τι συνέβη;”. Ο Στιβ Τζοµπς ευθύνεται προσωπικά για τον θάνατο της µουσικής βιοµηχανίας». Μέχρι χθες πάντως οι Bon Jovi συνέχιζαν να δίνουν τα τραγούδια τους από το ιντερνετικό κατάστηµα iTunes της Apple και συνεχίζουν να υποδέχονται στις συναυλίες τους – και στις πιο επικερδείς στη µουσική σκηνή σήµερα περιοδείες τους – τη γενιά του iPod και των downloads.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=4622996

Δεν υπάρχουν σχόλια: