Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ικανοποίηση Αλ-Κάϊντα για τις εξεγέρσεις σε Μ. Ανατολή και Β. Αφρική

Την ικανοποίησή της από το κύμα των εξεγέρσεων στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική είναι η Αλ-Κάϊντα στην Αραβική Χερσόνησο (Aqpa) και χαιρετίζει «το τσουνάμι αλλαγών», ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων (SITE).
Στο τελευταίο τεύχος της ηλεκτρονικής έκδοσης Inspire της Aqpa, στην αγγλική γλώσσα, πολλά άρθρα αναφέρονται στις επαναστάσεις αυτές των τελευταίων μηνών που προκλήθηκαν από τις έντονη δυσαρέσκεια των λαών στην ανεργία και στις διαφθορά των ηγετών τους και όχι από την ισλαμιστική δράση.
Οι επαναστάσεις αυτές στην Αίγυπτο και την Τυνησία για παράδειγμα, αποτελούν καλά νέα για τα εξτρεμιστικά μουσουλμανικά κινήματα, εκτιμά ο ισλαμιστής Ανουάρ αλ-Αουλάκι, ο οποίος γράφει σε αυτήν την έκδοση.
"Η επανάσταση διαλύει το φράγμα του φόβου στις καρδιές και το πνεύμα αυτών που πιστεύουν ότι οι τύραννοι δεν είναι δυνατόν να εκδιωχθούν", επισημαίνει ο ίδιος, σύμφωνα με το SITE.
"Δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει όλο αυτό. Ομως το αποτέλεσμα δεν χρειάζεται να είναι μια ισλαμιστική κυβέρνηση για να θεωρήσουμε πως πρόκειται για ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση", κατέληξε ο αλ-Αουλάκι.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1950032

Δεν υπάρχουν σχόλια: