Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ν. Ζηλανδία: Μια δεκαετία για την ανοικοδόμηση του Κράϊστσερτς

Περισσότρο από 10 χρόνια θα διαρκέσει η ανοικοδόμηση της πόλης Κράϊστσερτς, η οποία επλήγη από καταστροφικό σεισμό, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Νέας Ζηλανδίας, οι οποίες θέλουν ωστόσο να φιλοξενήσουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι.
Με βάση τον τελευταίο απολογισμό των θυμάτων του σεισμού της 22ας Φεβρουαρίου, οι νεκροί είναι 161. Η αστυνομία εκτιμά ωστόσο ότι θα φθάσουν τους 240 καθώς αγνοείται η τύχη δεκάδων ανθρώπων, για τους οποίους δεν υπάρχει καμία ελπίδα να βρεθούν ζωντανοί.
Ο τελευταίος επιζών ανασύρθηκε από τα συντρίμμια την επομένη του σεισμού.
"Η ανοικοδόμηση της πόλης θα διαρκέσει πάνω από δέκα χρόνια", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Ντέϊβιντ Κάρτερ.
Η συνοικία στην οποία βρίσκονται τα γραφεία επιχειρήσεων θα μείνει κλειστή για μήνες, καθώς το 1/3 της πόλης όπου εδρεύει, έχει καταστραφεί. Ομως, οι αρχές της πόλης είναι αποφασισμένες να φιλοξενήσουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι, το φθινόπωρο.
Συγκεκριμένα η πόλη θα φιλοξενήσει επτά αγώνες στη διάρκεια του Κυπέλλου, το οποίο έχει προγραμματιστεί για το διάστημα από τις 9 Σεπτεμβρίου ως τις 23 Οκτωβρίου.
Εμπειρογνώμονες θα εξετάσουν πόσος χρόνος χρειάζεται για να αποκατασταθούν οι ζημιές στο Στάδιο ΑΜΙ και την τελική απόφαση θα λάβει η επιτροπή Rugby New Zealand 2011, διοργανώτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1939762

Δεν υπάρχουν σχόλια: