Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Απολύθηκε από τον Dior ο Γκαλιάνο

Ο οίκος μόδας Dior ανακοίνωσε ότι απέλυσε το σχεδιαστή Τζον Γκαλιάνο μετά τα αντισημιτικά σχόλια που φέρεται να έκανε την περασμένη εβδομάδα.
Ο οίκος μόδας Dior ανακοίνωσε ότι απέλυσε το σχεδιαστή Τζον Γκαλιάνο την ώρα που εκκρεμούν εις βάρος του κατηγορίες για αντισημιτικά σχόλια και μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο φέρεται να δηλώνει ότι «λατρεύει το Χίτλερ».
«Καταδικάζω απερίφραστα όσα ειπώθηκαν από τον Τζον Γκαλιάνο, τα οποία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες που υπερασπιζόταν πάντα ο Christian Dior», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του οίκου Σίντεϊ Τολεντάνο.
Nωρίτερα σήμερα, η τιμηθείσα με Όσκαρ ηθοποιός και μοντέλο του Dior Νάταλι Πόρτμαν δήλωσε «αηδιασμένη» από τα αντισημιτικά σχόλια του σχεδιαστή.
«Είμαι βαθιά σοκαρισμένη και αηδιασμένη από το βίντεο με τα σχόλια του Τζον Γκαλιάνο», δήλωσε.
Το βίντεο, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, φέρεται να δείχνει τον Γκαλιάνο να λέει στον υπεύθυνο καφετέριας στο Παρίσι: «Λατρεύω το Χίτλερ», ενώ απευθυνόμενος σε δύο γυναίκες είπε: «Ανθρωποι σαν εσάς θα ήταν νεκροί σήμερα � οι μητέρες σας, οι πρόγονοί σας θα είχαν πεθάνει στο θάλαμο αερίων».
«Μετά από αυτό το βίντεο, και καθώς είμαι περήφανη που είμαι Εβραία, δεν θέλω να συνδέομαι με κανένα τρόπο με τον κ. Γκαλιάνο», δήλωσε η Πόρτμαν. «Ελπίζω τουλάχιστον αυτά τα φρικτά σχόλια να μας υπενθυμίσουν να σκεφτούμε και να καταπολεμήσουμε αυτές τις προκαταλήψεις που υπάρχουν ακόμα και οι οποίες είναι το αντίθετο όλων όσων είναι όμορφα», πρόσθεσε.
Ο οίκος Dior, καλλιτεχνικός διευθυντής του οποίου είναι εδώ και 15 χρόνια ο Τζον Γκαλιάνο, τον είχε θέσει σε διαθεσιμότητα ήδη από την Παρασκευή μετά τις κατηγορίες ότι έκανε αντισημιτικά σχόλια, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη του 50χρονου σχεδιαστή.
Ο Γκαλιάνο αρνείται στις κατηγορίες.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1938930

Δεν υπάρχουν σχόλια: