Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Το Παρίσι διαψεύδει τα περί χρηματοδότησης από τη Λιβύη

Ο γιος του Καντάφι υποστηρίζει ότι χρηματοδότησε την προεκλογική εκστρατεία του Σαρκοζί το 2007


Το Παρίσι διαψεύδει τα περί χρηματοδότησης από τη Λιβύη
Ο Σαρκοζί συναντάται με τον Καντάφι (2007). Οι ισχυρισμοί του υιού του Καντάφι , Σαΐφ αλ Ισλάμ, έρχονται την ώρα που η Γαλλία καταβάλλει προσπάθειες για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην Λιβύη.
 
Σε δεύτερη διάψευση εντός 24ωρών των ισχυρισμών του υιού του Μουαμάρ Καντάφι ότι η Λιβύη χρηματοδότησε την προεκλογική εκστρατεία του Νικολά Σαρκοζί το 2007 προχώρησε την Πέμπτη το Παρίσι.

Σύμφωνα με το BBC, ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί Κλοντ Γκεάν δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν υφίσταται κάτι τέτοιο και υπογράμμισε πως όλες οι προεκλογικές εισφορές και δαπάνες ελέγχονται από το Συνταγματικό Συμβούλιο της χώρας.

Ο Γκεάν, ο στενότερος συνεργάτης και σύμβουλος του Γάλλου προέδρου, ο οποίος προσφάτως ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ότι εφόσον η Λιβύη έχει αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς αυτούς, ας τα δημοσιοποιήσει.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι τέτοια στοιχεία δεν υπάρχουν, γιατί δεν υπήρξε χρηματοδότηση από τη Λιβύη.
Οι ισχυρισμοί του υιού του Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ αλ Ισλάμ, έρχονται την ώρα που η Γαλλία καταβάλλει προσπάθειες για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην Λιβύη, ενώ έχει ήδη αναγνωρίσει ως μόνη νόμιμη αρχή τη λιβυκή αντιπολίτευση.

Ο Σαΐφ αλ Ισλάμ είχε δηλώσει την Τετάρτη: «Εμείς χρηματοδοτήσαμε την προεκλογική του εκστρατεία και θα το αποδείξουμε. Είμαστε έτοιμοι να τα αποκαλύψουμε όλα. Το πρώτο που ζητάμε από αυτόν τον κλόουν [Ν.Σαρκοζί] είναι να δώσει πίσω στο λιβυκό λαό τα χρήματα. Του προσφέραμε βοήθεια για να κάνει έργα για τον λιβυκό λαό, όμως μας απογοήτευσε», δήλωσε.

«Δώστε μας πίσω τα χρήματα. Έχουμε όλες τις λεπτομέρειες, τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τα έγγραφα και τις μεταφορές. Θα τα αποκαλύψουμε όλα σύντομα», διαβεβαίωσε ο υιός του Καντάφι.

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=390288&h1=true

Δεν υπάρχουν σχόλια: