Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Δυσαρεστημένος φορολογούμενος ο πιλότος του αεροσκάφους που το έριξε στην ΔΟΥ

Προβλήματα με την εφορία πιθανολογείται πως είχε ο άνδρας που έπεσε με ένα μικρό αεροπλάνο σε κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζονται υπηρεσίες της εφορίας, στο Όστιν του Τέξας.
Δύο άνθρωποι που βρίσκονταν στο κτίριο, μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο, ενώ ο πιλότος ανασύρθηκε νεκρός.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να πιστεύει κάποιος πως υπάρχει κάποια σχέση με την τρομοκρατία.
Πηγές της αστυνομίας ανέφεραν ότι δράστης της επίθεσης ήταν ο Τζόζεφ Άντριου Στακ. Για «εσκεμμένη επίθεση από ένα άτομο που έδρασε μόνο του», έκανε λόγο ο επικεφαλής της αστυνομίας του Όστιν, Αρτ Ακεβέδο, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να γίνουν κι άλλες τέτοιες ενέργειες.
Υπό διερεύνηση είναι σημείωμα στο Ίντερνετ από κάποιο άτομο που υπογράφει ως Τζο Στακ, περιγράφοντας προβλήματα που είχε με την Εσωτερική Υπηρεσία Φορολογίας.
«Λοιπόν, κύριε Μεγάλε Αδελφέ της Εσωτερικής Υπηρεσίας Φορολογίας, ας δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό: πάρε κομμάτια από τη σάρκα μου και κοιμήσου καλά»,
αναφερόταν στο σημείωμα με ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου. Ωστόσο είναι δύσκολο να εξακριβωθεί η ταυτότητα του Τζο Στακ και η σχέση του με το δράστη της επίθεσης στο Όστιν. Ο συντάκτης του σημειώματος πάντως αναφέρεται σε προβλήματα που είχε με την εφορία.
Το CNN μεταδίδει πως ο πιλότος είχε βάλει φωτιά στο σπίτι του στο Όστιν, πριν οδηγήσει το μικρό αεροπλάνο στο κτήριο όπου στεγάζονται και υπηρεσίες της εφορίας.
Το μικρό αεροπλάνο, ένα μονοκινητήριο Πάιπερ Τσερόκι, απογειώθηκε από αεροδρόμιο κοντά στο Τζορτζτάουν και πετούσε σε συνθήκες που δεν επιβάλλουν στον πιλότο να είναι σε επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1780102

Δεν υπάρχουν σχόλια: