Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Κον Μπεντίτ: Οι σχέσεις με την Τουρκία ένα από τα βασικά προβλήματα της Ελλάδας

Στην Ελλάδα και την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει αναφέρθηκε ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ με παρέμβαση του στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Στην Ελλάδα και την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει, σε συνδυασμό με το κυπριακό, αναφέρθηκε ο επικεφαλής των Πράσινων, ο Γάλλος ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που προηγήθηκε της ψηφοφορίας για την έγκριση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Μπεντίτ ο οποίος υποστηρίζει την καταψήφιση της Επιτροπής από το Ευρωκοινοβούλιο, κατηγόρησε μεταξύ άλλων τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για «γενικολογίες» και «έλλειψη πρωτοβουλιών».

«Μιλάτε για πρωτοβουλίες» είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Επιτροπής- «ποια ήταν η πρωτοβουλία της Επιτροπής για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα ; Που είναι η αλληλεγγύη για την Ισπανία ; δεν φαίνεται πουθενά δεν ακούω τίποτα».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ τόνισε «θα σας δώσω μία συμβουλή. Ένα από τα προβλήματα της Ελλάδας είναι ο προϋπολογισμός της για την άμυνα. Το 4,3% του ελληνικού ΑΕΠ πηγαίνει στην άμυνα. Το πρόβλημα είναι η Κύπρος και οι σχέσεις με την Τουρκία».

Ο αρχηγός των Πρασίνων ρώτησε στη συνέχεια :«Πού είναι η πρωτοβουλία της Επιτροπής για να λυθεί το κυπριακό ώστε να ελαφρυνθεί το ΑΕΠ της Ελλάδας από το βάρος αυτής της ηλίθιας και βλακώδους εμπλοκής που θα πρέπει να επιλύσουν ως Ευρωπαίοι ; Τι έκανε η Επιτροπή ; Μηδέν, απολύτως τίποτα» κατέληξε ο κ. Μπεντίτ.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: