Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

Ερχονται ριζικές αλλαγές στο διαδίκτυο

οργανισμός που έχει την υψηλή εποπτεία στο σύστημα ονομοταδοσίας του διαδικτύου, Icann, προέβη σε μια απόφαση σταθμό για τη λειτουργία του διαδικτύου καθώς ψήφισε υπέρ της δημιουργίας νέων top level domains.
Ο πρόεδρος του Icann Ροντ Μπέκστρομ Ο πρόεδρος του Icann Ροντ Μπέκστρομ Αυτό σημαίνει ότι σκοπεύει να αυξήσει δραματικά από τις 22 που είναι σήμερα, τις καταλήξεις στις διευθύνσεις του διαδικτύου.
Έτσι οι διαδικτυακές καταλήξεις (για παράδειγμα στην Ελλάδα είναι το .gr), θα μπορούν να καταλήγουν με οποιοδήποτε όνομα και σε οποιαδήποτε γλώσσα.
Ο αρμόδιος φορέας Icann όπως έγινε γνωστό θα αρχίσει να δέχεται αιτήσεις για τα ονόματα ανώτατου επιπέδου, τον επόμενο χρόνο.
Ο Ιcann "απελευθέρωσε την διαδικτυακή ονομασία στις απεριόριστες δυνατότητες της ανθρώπινης φαντασίας. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που θα μας οδηγήσει αυτή η ιστορική απόφαση" δήλωσε ο πρόεδρος του οργανισμού, Ροντ Μπέκστρομ.

http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=285847

ICANN headquarters at USC ISI


The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers  is a non-profit corporation headquartered in Marina del Rey, California, United States, that was created on September 18, 1998, and incorporated on September 30, 1998[1] to oversee a number of Internet-related tasks previously performed directly on behalf of the U.S. government by other organizations, notably the Internet Assigned Numbers Authority (IANA).

http://en.wikipedia.org/wiki/ICANN

Δεν υπάρχουν σχόλια: