Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Μπαχρέιν: Στους δρόμους χιλιάδες πολίτες

Χιλιάδες πολίτες του Μπαχρέιν λαμβάνουν σήμερα μέρος σε συγκέντρωση της αντιπολίτευσης απαιτώντας πολιτικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα τους.
Το Μπαχρέιν, που κυβερνάται από την σουνιτική οικογένεια Αλ Χαλίφα, έχει κατηγορήσει τους διαδηλωτές της αντιπολίτευσης ότι είναι αιρετικοί και υποκινούνται από το σιιτικό Ιράν.
Η μεγάλη σημερινή συγκέντρωση, που διεξάγεται χωρίς την άδεια των αρχών, στο προάστιο Σάαρ δυτικά της πρωτεύουσας Μανάμα, περιπολείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και από ελικόπτερα του στρατού.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1992467

Οριστική η ματαίωση του Γκραν Πρι του Μπαχρέιν

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Γκραν Πρι στο αραβικό κρατίδιο θα άνοιγε την αυλαία της φετινής σεζόν τον περασμένο Φεβρουάριο. Παρόλα αυτά, λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην χώρα αναβλήθηκε επ' αόριστον για να ματαιωθεί οριστικά φέτος.
Μετά από διαβουλεύσεις εβδομάδων των ανθρώπων της FIA σχετικά με το αν μπορεί το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν να επανενταχθεί στο καλαντάρι της Formula 1, οι ίδιοι οι διοργανωτές του αγώνα τους έβγαλαν από τη δύσκολη θέση, ανακοινώνοντας ότι δεν αναλαμβάνουν τη διοργάνωσή του για φέτος.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Γκραν Πρι στο αραβικό κρατίδιο θα άνοιγε την αυλαία της φετινής σεζόν τον περασμένο Φεβρουάριο. Παρόλα αυτά, λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην χώρα αναβλήθηκε επ' αόριστον. Τις τελευταίες εβδομάδες, όμως, το όλο θέμα της διοργάνωσής του ανέκαμψε.
Πολλοί παράγοντες τάχθηκαν υπέρ του να γίνει κανονικά αργότερα τη σεζόν (συζητιόταν για Οκτώβριο), ενώ άλλο επέμεναν πως οι εξελίξεις στη χώρα δεν έχουν ομαλοποιηθεί. Εν τέλει οι υπεύθυνοι του σίρκουι αποφάσισαν να πάρουν εκείνοι την κατάσταση στα χέρια τους, γνωστοποιώντας ότι ο αγώνας δεν θα γίνει με δικιά τους πρωτοβουλία.
«Είναι ξεκάθαρο ότι το χρονοδιάγραμμα δεν μπορεί να τηρηθεί. Θέλουμε ο ρόλος μας στην Formula 1, να εξακολουθήσει θετικός και δημιουργικός, όπως ήταν πάντα. Για το καλό του αθλήματος, δεν θα επαναπρογραμματίσουμε τον αγώνα αυτής της χρονιάς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζαγιέντ Αλζαγιανί, πρόεδρος της διεθνούς πίστας του Μπαχρέιν.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1991683

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: