Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Δύο ελαφρά τραυματίες από μικρής ισχύος έκρηξη σε κατάστημα IKEA στη Δρέσδη

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά χθες το βράδυ από έκρηξη μηχανισμού πολύ μικρής ισχύος σε κατάστημα της σουηδικής αλυσίδας οικιακού εξοπλισμού IKEA στη Δρέσδη, στην ανατολική Γερμανία.
Όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η τοπική αστυνομία, ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη χθες το βράδυ στο τμήμα του καταστήματος με τις κουζίνες. Δύο άνθρωποι ηλικίας 32 και 41 ετών, υπέστησαν σοκ από την έκρηξη, ενώ προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε ορισμένα εκθεσιακά κομμάτια. Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, προσέθεσε η αστυνομία.
Αυτή ήταν η πιο πρόσφατη από μία σειρά επιθέσεων με εκρηκτικούς μηχανισμούς πολύ μικρής ισχύος σε καταστήματα ΙΚΕΑ τις τελευταίες εβδομάδες. Τέτοιες εκρήξεις για τις οποίες δεν έχει αναλάβει ακόμη κανένας την ευθύνη, σημειώθηκαν στις 30 Μαΐου σε καταστήματα ΙΚΕΑ στο Βέλγιο, τη Γαλλία και την Ολλανδία. Από τις εκρήξεις δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές και σύμφωνα με τη γενική διεύθυνση της IKEA προκλήθηκαν από πυροτεχνήματα. «Δεν έχουμε δεχθεί καμία απολύτως απειλή», δήλωσε η εκπρόσωπος της ΙΚΕΑ Σάρλοτ Λίντγκρεν.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1992374

Δεν υπάρχουν σχόλια: