Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

"Στριπτίζ" βουλευτή στο Facebook

Ο 46χρονος Αντονι Βάινερ, επί 14 χρόνια μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, παραδέχθηκε ότι οι γυμνές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης είναι δικές του και τις είχε στείλει σε κοπέλες που γνώρισε στο Ιντερνετ

Με δάκρυα στα μάτια, ο βουλευτής των Δημοκρατικών, Αντονι Βάινερ, παραδέχθηκε ότι οι γυμνές φωτογραφίες στο Διαδίκτυο είναι δικές του
Με δάκρυα στα μάτια, ο βουλευτής των Δημοκρατικών, Αντονι Βάινερ, παραδέχθηκε ότι οι γυμνές φωτογραφίες στο Διαδίκτυο είναι δικές του
Δημόσια συγνώμη, με δάκρυα στα μάτια, ζήτησε ο επί 14 χρόνια βουλευτής στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και ένα από τα ανερχόμενα αστέρια των Δημοκρατικών, Αντονι Βάινερ, αφού παραδέχθηκε ότι οι γυμνές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης είναι δικές του και τις είχε στείλει σε κοπέλες που γνώρισε στο Facebook και στο Twitter!
Οπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το θέμα, αναγνώρισε το "τρομερό λάθος" στο οποίο υπέπεσε και αποκάλυψε ότι είχε "ανάρμοστες συνομιλίες" με τουλάχιστον 6 κοπέλες στο Διαδίκτυο και στο τηλέφωνο τα τελευταία τρία χρόνια.
Το σκάνδαλο ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα όταν μια φωτογραφία που έδειχνε το σώμα ενός άντρα να φοράει εσώρουχα εστάλη από τον λογαριασμό του Αντονι Βάινερ στο Twitter προς μια 21χρονη κοπέλα από το Σιάτλ και εν συνεχεία κυκλοφόρησε, με αποτέλεσμα να δημοσιευθεί σε ενημερωτική ιστοσελίδα. Αρχικά ο Βάινερ αρνήθηκε ότι τη φωτογραφία την έστειλε ο ίδιος και ισχυρίστηκε ότι χάκερ είχαν χτυπήσει τον λογαριασμό του, κυκλοφορώντας προσωπικές του φωτογραφίες. Προχθές όμως μια άλλη... άσεμνη φωτογραφία του που έστειλε με e-mail σε μια 26χρονη ανύπαντρη μητέρα από το Τέξας, δημοσιεύθηκε στη συντηρητική ιστοσελίδα Big Government, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να παραδεχθεί ότι επιδιδόταν στην αποστολή ροζ φωτογραφιών του ιδίου.
Η αρχική αποκάλυψη του σκανδάλου είχε προκαλέσει μια σχετικά μουδιασμένη αντίδραση από τους Δημοκρατικούς, όμως η δημόσια συγνώμη του 46χρονου Βάινερ, ο οποίος είναι παντρεμένος με την 34χρονη σύμβουλο της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, Χούμα Αμπεντίν, τον έβαλε στην απομόνωση με πολλούς Δημοκρατικούς πολιτικούς να κρατούν πλέον αποστάσεις.
 Στριπτίζ  βουλευτή στο Facebook
Μάλιστα η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, ζήτησε να ξεκινήσει έρευνα για το κατά πόσο ο Βάινερ παραβίασε τον κώδικα δεοντολογίας των Αντιπροσώπων, αλλά και για το εάν χρησιμοποίησε κρατικές υποδομές για να προχωρήσει στις ροζ συνομιλίες του.
Πάντως κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ανέφερε: "Εκανα τρομερά λάθη και πλήγωσα αυτούς που αγαπάω περισσότερο. Λυπάμαι ιδιαίτερα. Δεν πιστεύω όμως ότι έκανα κάτι που παραβιάζει τον νόμο ή τον όρκο μου στους θεσμούς". Μάλιστα τόνισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.
ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ
Το χρονικό των "ροζ" αποκαλύψεων
27 Μαΐου: Κυκλοφορεί μια φωτογραφία του Βάινερ στο Twitter στην οποία φαίνεται μόνο το ημίγυμνο σώμα του και που σύντομα κατεβαίνει με το σχόλιο ότι ήταν έργο χάκερ.
28 Μαΐου: Η φωτογραφία ανεβαίνει στην ιστοσελίδα Big Government και ο Βάινερ επαναλαμβάνει πως χάκερ έχουν κλέψει προσωπικά δεδομένα του.
2 Ιουνίου: Ο Βάινερ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να απαντήσει σε άλλες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το θέμα.
6 Ιουνίου: Κι άλλες "ροζ" φωτογραφίες του βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Παραδέχεται το λάθος του.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63125030

Δεν υπάρχουν σχόλια: