Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Τρέλανε FBI - Ιντερπόλ

Ο νεαρός ήταν στην κορυφή της λίστας των καταζητούμενων, καθώς είχε παραβιάσει όλες τις δικλίδες ασφαλείας των πιο φημισμένων ιστοσελίδων. Με δικά του προγράμματα κατέστρεφε πολύτιμα αρχεία, υπέκλεπτε προσωπικούς κωδικούς και κατασκεύαζε πιστωτικές κάρτες

Ο εντοπισμός του 18χρονου κράκερ που είχε προλάβει να αναπτύξει τρίχρονη δράση έγινε από τη Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ύστερα από πληροφορίες γαλλικών και αμερικανικών Αρχών
Ο εντοπισμός του 18χρονου κράκερ που είχε προλάβει να αναπτύξει τρίχρονη δράση έγινε από τη Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ύστερα από πληροφορίες γαλλικών και αμερικανικών Αρχών
Από την ηλικία των 15 ετών ένας μαθητής από το Μπραχάμι είχε γίνει ο εφιάλτης των ηλεκτρονικών της Ιντερπόλ, του FBI, του Πενταγώνου και άλλων αμερικανικών κυβερνητικών ιστοσελίδων.
Με το ψευδώνυμο "splitter" ("διαχωριστής") και σύνθημά του "Ο καπιταλισμός είναι ευκαιρία και η ευκαιρία ελευθερία", γραμμένο σε τατουάζ στον πήχη, στα... Ρωσικά και στα Κινέζικα, ο νεαρός κράκερ ήταν στην κορυφή της λίστας των καταζητούμενων των διεθνών διωκτικών αρχών από τις 24 Φεβρουαρίου του 2008, αλλά έπεσε στα χέρια των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής προχθές το μεσημέρι.
Πρόκειται για έναν 18χρονο, σήμερα, διάνοια στα ηλεκτρονικά, που είχε παραβιάσει όλες τις δικλίδες ασφαλείας των πιο φημισμένων ιστοσελίδων, χρησιμοποιώντας δικά του προγράμματα και καταστρέφοντας πολύτιμα αρχεία. Παράλληλα, εισέβαλε σε υπολογιστές υποκλέπτοντας κωδικούς και προσωπικά δεδομένα, με τα οποία κατασκεύαζε πιστωτικές κάρτες.
Οπως ανακοίνωσε χθες η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι έρευνες για τον εντοπισμό του κράκερ ξεκίνησαν ύστερα από πληροφορίες των γαλλικών και αμερικανικών Αρχών.
Υλικό και χρήματα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι του νεαρού
Υλικό και χρήματα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι του νεαρού
Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας και αφού ενημερώθηκε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, προχθές κλιμάκιο αστυνομικών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έκανε αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του 18χρονου, κατά την οποία βρέθηκε αποδεικτικό υλικό, το οποίο πιστοποιεί ότι είναι ο ιδιοκτήτης server της υπόθεσης των κυβερνοεπιθέσεων (CRACKING) κατά τα έτη 2008 και 2009 στη Γαλλία και στις ΗΠΑ.
Βρέθηκαν, επίσης, εκατόν τριάντα πιστωτικές κάρτες, εκ των οποίων εκατόν είκοσι πέντε χωρίς εγγραφή στο μαγνητικό τους πεδίο και πέντε με εγγραφή στο μαγνητικό τους πεδίο, οι οποίες περιέχουν στοιχεία λογαριασμών φυσικών προσώπων που δεν έχουν σχέση με τον δράστη.
Ευρήματα
Από το σπίτι του 18χρονου κατασχέθηκαν: Δύο φορητοί υπολογιστές, ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, τρεις εξωτερικοί φορητοί σκληροί δίσκοι, μία φορητή συσκευή μνήμης, ένας δρομολογητής (router), ένα κινητό τηλέφωνο, ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, δύο μαχαίρια, δύο αεροβόλα πιστόλια, μία συσκευή αντιγραφής - ηλεκτρονικός καρταναγνώστης, μία συσκευή σκοπευτικού λέιζερ, ένα δελτίο ταυτότητας για το οποίο έχει δηλωθεί απώλεια, τρεις πιστωτικές κάρτες με διαφορετικά στοιχεία που δεν αντιστοιχούν στον κάτοχό του, μία αντιασφυξιογόνα μάσκα χημικών αερίων, μια συσκευή πλαστικοποίησης, πλήθος φωτοβολίδων, βεγγαλικών και κυνηγετικών φυσιγγίων και μια νάιλον συσκευασία με οκτώ κομμένα φυσίγγια, από τα οποία είχε αφαιρεθεί η πυρίτιδα και είχε τοποθετηθεί σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.
Επιπλέον, εντός βιβλίου, το οποίο περιείχε ειδική κρύπτη, ήταν κρυμμένα 7.850 ευρώ και 300 δολάρια ΗΠΑ.
ΠΩΣ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ
Χτυπούσε με δικό του λογισμικό
Με "ζόμπι"-κομπιούτερ πραγματοποιούσε τις κυβερνοεπιθέσεις ο νεαρός από το Μπραχάμι. Οπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, είχε κατασκευάσει ειδικό λογισμικό, μέσω του οποίου έκανε επιθέσεις και "σάρωση" (BOTNETS), παραβιάζοντας υπολογιστικά συστήματα. Πρόκειται για τεχνολογία που μέσω ειδικού λογισμικού, το οποίο διοχετεύουν στο Διαδίκτυο κακόβουλα οι κράκερ, "καταλαμβάνουν" ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τους οποίους δεν μπορούν να διαχειριστούν οι κάτοχοί τους και μετατρέπονται σε "ζόμπι" και έρμαια στα χέρια του εισβολέα.
Ταυτόχρονα με άλλο πρόγραμμα εισέβαλλε σε υπολογιστές υποκλέπτοντας στοιχεία, γι' αυτό η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας θα ερευνήσει τη συμμετοχή του σε διαδικτυακές επιθέσεις τύπου DDOS, παραβιάσεις λογαριασμών PAYPAL, τραπεζικών λογαριασμών μέσω e-banking, λογαριασμών My Space, Facebook κ.ά.
Στο σπίτι του 18χρονου, εκτός των άλλων βρέθηκε πλήθος έντυπου υλικού, που αποδείκνυε την παράνομη δράση του. Παράλληλα ενδιαφέρον για την περίπτωσή του έδειξαν και αξιωματούχοι του FΒΙ, που βρίσκονται στην Ελλάδα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κατηγορούμενος για "παραβίαση στοιχείων υπολογιστή", "απάτη με υπολογιστή", "πλαστογραφία" και παράβαση των νόμων "περί όπλων", "περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων".

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63125044

Δεν υπάρχουν σχόλια: