Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Πρώην υπάλληλος της ιταλικής Βουλής αποκαλύπτει καταχρήσεις βουλευτών

Ένας πρώην υπάλληλος της ιταλικής Βουλής αποκάλυψε μέσω Διαδικτύου τα οικονομικά προνόμια που απολαμβάνουν οι Ιταλοί βουλευτές.

Ο υπάλληλος -που δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει το όνομά του και χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο «Spider Truman»- προχώρησε στις αποκαλύψεις, χρησιμοποιώντας μια σελίδα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Μία από τις καταχρήσεις που αναφέρονται αφορά τις αστυνομικές συνοδείες. Σύμφωνα με τον υπάλληλο, μεγάλο μέρος των βουλευτών χρησιμοποιεί αστυνομικούς για να συνοδεύουν με αυτοκίνητο τις συζύγους τους στην διάρκεια της ημέρας και τις ερωμένες τους την νύχτα.

Παράλληλα, σημειώνει ότι από το Κοινοβούλιο εξαφανίζονται συχνά φουλάρια, γούνες, ενώ σημειώνονται συνεχώς «ύποπτες» κλοπές ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.ά.

Προσθέτει ότι μόλις οι Ιταλοί γερουσιαστές και βουλευτές καταγγείλουν το συμβάν, λαμβάνουν αμέσως χρηματική αποζημίωση ίσης αξίας με τα αγαθά που εκλάπησαν.

Κατά τα λεγόμενα του Ιταλού μπλόγκερ (παράλληλα με το Facebook έχει αναρτήσει το όλο κείμενο και στο προσωπικό του ιστολόγιο, στην διεύθυνση http://isegretidellacasta.blogspot.com/) οι Ιταλοί βουλευτές ταξιδεύουν συνεχώς με εισιτήρια που καλύπτονται από ειδικά επιδόματα και συγκεντρώνουν μπόνους και κάρτες μιλίων.

Τονίζει ότι ανά τακτά διαστήματα τα εξαργυρώνουν με δωρεάν εισιτήρια για συγγενείς και φίλους.

Για τις αγορές αυτοκινήτων, οι ειδικές προσφορές και οι εκπτώσεις, αγγίζουν το 20% της κανονικής τιμής που ισχύει στην αγορά, αναφέρει ο «Spider Truman», ο οποίος υπόσχεται σειρά νέων αποκαλύψεων.

Ο ίδιος ολοκληρώνει τις αποκαλύψεις του, λέγοντας ότι «στην Βουλή προσελήφθησαν υπάλληλοι εσωτερικού κουρείου, με μηνιαίο μισθό 11.000 ευρώ».

Σχολιαστές αναφέρουν ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο μυστηριώδης πρώην εποχικός υπάλληλος δεν παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία και αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν όσα υποστηρίζει.

Πάντως, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι συνολικές αποδοχές των Ιταλών γερουσιαστών και βουλευτών, αγγίζουν τις 14.000 ευρώ το μήνα.

Παρά τα έκτακτα οικονομικά μέτρα συνολικού ύψους 70 δισεκατομμυρίων ευρώ που μόλις εγκρίθηκαν από το Κοινοβούλιο, οι περικοπές που συνδέονται με το σύνολο των εξόδων του πολιτικού συστήματος, είναι ελάχιστες.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Τζανφράνκο Φίνι, υπόσχεται άμεσες παρεμβάσεις «για να μπορέσουν να πεισθούν οι Ιταλοί ότι το Κοινοβούλιο δεν είναι ένας χώρος όπου μια κάστα προνομιούχων προσπαθεί να υπερασπισθεί μόνον τα κεκτημένα της».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://news.in.gr/world/article/?aid=1231120647

Δεν υπάρχουν σχόλια: