Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

Οι χάκερ LulzSec «χτύπησαν» τον όμιλο Μέρντοχ

Η ομάδα χάκερ LulzSec επέστρεψε στη δράση, «χτυπώντας» ιστοσελίδες μέσων ενημέρωσης του ομίλου News Corporation του Ρούπερτ Μέρντοχ.

Στο δε πρωτοσέλιδο της βρετανικής ταμπλόιντ «Sun» ανήρτησαν ψευδή αναγγελία του θανάτου του μεγιστάνα του Τύπου.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο TechCrunch, η ομάδα LulzSec εμφάνισε στην πρώτη σελίδα της «Sun» την ψευδή πληροφορία σύμφωνα με την οποία «ο Ρούπερτ Μέρντοκ, αμφιλεγόμενος μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, βρέθηκε, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, νεκρός στον κήπο του έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα παλλάδιου, μετάλλου που χρησιμοποιείται στους καταλύτες των βενζινοκινητήρων και στα οδοντιατρικά σφραγίσματα».

Αργά χθες το βράδυ οι χρήστες του Ιντερνετ που ήθελαν να επισκεφθούν την πρώτη σελίδα της «Sun» περνούσαν κατευθείαν στο Twitter της LulzSec για να διαβάσουν το εξής μήνυμα: «Εχουμε καταλάβει τη Sun/News of the World... δεν πρόκειται παρά για τη φάση Νο 1 – περιμένετε να δείτε τη Lulz τις επόμενες ημέρες».

Στις 25 Ιουνίου η LulzSec είχε ανακοινώσει το τέλος των δραστηριοτήτων της, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για μία εκστρατεία 50 ημερών που έφερε στο φως το πόσο ευάλωτα σε επιθέσεις είναι τα συστήματα πολλών κυβερνητικών και ιδιωτικών οργανισμών, όπως η CIA και η βρετανική αστυνομία.

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=411625

Δεν υπάρχουν σχόλια: